2 Sweat | Burn

December staat voor jouw en mijn deur. Met twee marathons achter de rug ben ik toch nog niet helemaal in shape. Vind je dat gek Francien? Nee. Je snoept nog steeds als een malle, drinkt Coca Cola alsof het water is en kookt niet. Een schoolvoorbeeld ben ik op dit moment niet te noemen. Wat ik wel doe is vier keer week vijf tot zeven kilometer hardlopen. Toen ik mijn net nieuw gekochte Levi’s broek deze week niet (meer) dicht kreeg wist ik dat ik no longer in shape was. Op een weegschaal ga ik niet staan. Een nummer mag niet bepalen hoe ik me voel. Een broek overigens wel. Rond Kerst wil ik wel graag dat mijn nieuwe Levi’s broek dichtgaat. Dus stap ik af mijn Coca-Cola routine. Geen idee wat ik dan ga drinken, want ik lust geen thee en al helemaal geen koffie, water vind ik smaakloos. Tips anyone? Goed nieuws, ik heb ein-de-lijk weer een eigen keuken. Alleen nog geen pannen, borden en bestek, maar dat komt wel. Francien, wat ga je met die snoepverslaving doen? I have no idea. Ik heb in ieder geval drie oplossingen gevonden (op Fitsugar.com) die me gaan helpen om deze skinny jeans challenge te winnen.

Hallo duisternis
Verhuis je workouts naar de ochtend. Dat betekent trainen voordat de zon opkomt. Ik weet dat het zwaar is, MAAR het heeft een groot voordeel. Het is namelijk bewezen dat je met earlybird workouts meer calorieën verbrand. Hoe dan vraag je je misschien af? Earlybirds werken harder en voor langere periodes achter elkaar, ze zijn namelijk alerter en hebben meer energie. Waardoor men de gehele dag door meer calorieën verbrandt. Door er een ochtendroutine van te maken is het ook gemakkelijker om het vol te houden.

Speed training
Dat cardio en krachttraining goed zijn voor de vetverbranding wist je al. Maar als je je snelheid verhoogt verbrand je nog net even ietsje meer calorieën. Mijn speedtraining verzand meestal in één consistent tempo. Slap en nutteloos. Door intervals in te bouwen verbrand je op een veel effectievere manier calorieën. En vergeet niet om je armen mee te swingen tijdens je speedsessies, want daarmee verbrand je nog eens zo 15% extra calorieën.

Krachttraining in de badkamer
Spieren verbranden meer calorieën dan vet, dus hoe meer spiermassa je hebt, hoe beter het is voor je caloriebranding. Naast je sportschoolsessie kun je ook perfect je krachttraining uitvoeren op de badkamer. Twee minuten tandenpoetsen? Perfect te combineren met squats. Of de zithouding tegen de muur terwijl je je haar kamt. Kom je uit de badkamer? Ren dan de trap twee keer op en neer. Gewoon omdat het kan.

?

(Fieke &) Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you there.

Recent