2 Think | Is it worth it?

Af en toe lees je interessante artikelen en vandaag heb ik er weer eentje voor je. Is being really lean really worth it? Oftewel, is het het echt waard om zo hard, zo vaak te trainen, alleen om eruit te zien als Doutzen? Waar ligt de balans tussen het sporten om fit en slank te worden en het sporten omdat je er zo van kunt genieten. Het artikel is geschreven door Molly Galbraith, een Amerikaanse personal trainer. Ik heb er wat (wat mij betreft) belangrijke punten uitgehaald, maar lees vooral ook zelf het artikel!

Unique genetic code
Waar het in het artikel om gaat is dat we allemaal een bepaalde genetische aanleg hebben die moeilijk (zo niet niet) te beïnvloeden is. Er zijn mensen die van nature een slanke, lange bouw hebben en er zijn mensen met kortere benen of een bredere bouw. Met geen van allen is helemaal niks mis. Behalve wanneer je bijvoorbeeld een klein meisje bent die droomt van lange benen. Gaat niet gebeuren… Daarom is het belangrijk om realistisch te zijn in het stellen van doelen.

Healthy vs. obsessive 
De  vraag is dan ook: Hoe gelukkig word je wanneer je je helemaal uit de naad werkt, alleen maar om er uit te zien als een Victoria’s Secret Angel? Ik vind dat echt een goeie vraag. Alle beelden die je tegenwoordig om de oren vliegen, geven een bepaald ideaal beeld van hoe je er als vrouw uit zou moeten zien. Maar als ik de nieuwe Miranda Kerr wil worden (lengte daargelaten;) moet ik toch echt op een 500 cal per dag regime, terwijl ik 4 uur sport… Klinkt dat gezond? Not if you ask me:)

Common sense
En daarom pleit ik, net als Molly, voor logisch nadenken. Is dit haalbaar? Ga bij jezelf na wat er allemaal voor nodig is om je doel te behalen en kijk vervolgens of je het waard vind om die tijd er in te steken. Want werken zul je. En onthoud dit: If it were “normal” to walk around super lean all of the time, more people would be really lean. Dit punt onderstreept Molly nog even met een persoonlijk voorbeeld. Als deelnemer aan fitnesswedstrijden was ze super strak en afgetraind, topfit dus, maar in die tijd werd ze niet ongesteld… Dus terwijl ze er sportief en ‘gezond’ uitzag, was het alles behalve gezond.

Make it fun!
Zorg dat de lol voor het sporten bewaard blijft. Het leven moet vooral leuk zijn. Als jouw fitness doel betekent dat uiteten gaan niet kan en dat je elke dag, naast je fulltime baan, nog 2 uur in de gym doorbrengt, dan is dat een sacrifice die je wel moet willen maken. Think about it. En onthoud vooral dat je maar één keer leeft, laten we er dan in ieder geval van genieten!

Wat denk jij? Is it worth it?

?

Fieke (& Francien)

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent