2 Train | Pim Pam Pet

Iedere woensdagochend staan Fieke en ik braaf te wachten op Pim. Hij doet me  altijd denken aan Epke Zonderland, komt vast door zijn rode wangen en blonde haartjes. Correctie, laat dat ‘iedere’ maar weg. Fieke heeft het twee keer laten afweten. Zelf liet ik het één keer afweten, vakanties, meetings en snoozen veroorzaakten ruis. Met nog minder dan 60 dagen tot de Berlijn Marathon, is het niet meer mogelijk om trainingen te skippen (Pim noteer je dit even?).

We krijgen veel vragen over hoe ons trainingsschema eruit ziet. We proberen allebei gemiddeld zo’n 3 tot 4 keer te trainen per week. Die trainingen vullen we op de volgende manieren in.

  1. Korte afstand tussen de 5 en 10 kilometer
  2. Interval- en looptraining
  3. Middellange afstand tussen de 10 en 15 kilometer
  4. Duurloop variërend van 15 tot 23 kilometer

 

De training met Pim vind ik het persoonlijk het leukst, want dan train ik samen en dat is altijd leuker dan alleen. Vandaag mochten we eerst 12 minuten in een rustig tempo lopen. Daarna deden we loopoefeningen, hakken-billen, knieën heffen, kruispassen en lunges. Daarop volgde een serie van oefeningen om onze core en heupen sterker te maken, sit-ups, squats, lunges en een oefening waarvan ik de naam niet meer weet.

Van deze oefeningen worden we niet alleen sterker en fitter, maar ook soepeler. Om te kijken of de oefeningen een direct effect hebben op onze prestaties stelde Pim ons uithoudingsvermogen op de proef. We moesten op een rondje van 500 meter vijf keer versnellen. Beginnend op 30% eindigend op 80% van ons kunnen en dat binnen twee minuten. De eerste keer kwamen we binnen op 2:19 de ronde daarop op 2:05. We moeten dus nog even werken aan onze timing en snelheid. We sloten de training af met een intervalsessie van vier minuten. Tien sec. joggen twintig sec. voluit en dat acht keer. Daar word je best moe van, toch Fiek? Pim wederom bedankt voor de training en tot volgende week.

?

(Fieke &) Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent