2 workout | City walking

De trip naar Parijs stond natuurlijk in het teken van de Semi Paris. Hoe dat toch even anders liep dan gepland heb je al kunnen lezen (hier). Toch heb ik zondag middag, nadat we de hele ochtend lekker door Parijs hadden gewandeld, nog even m’n hardloopschoenen aangetrokken voor een alternatieve Semi Paris. Ik was alleen, maar het was echt genieten! Over Trocadero, met de Eiffeltoren in mijn zicht, langs de Seine met alle mooie bruggen, even gestopt voor een foto van de prachtige zonsondergang, met een lege telefoon verder rennend, terug langs de andere kant van de Seine, weer de trappen van Trocadero op, terug naar het huis van mijn tante. Ik weet niet precies hoeveel ik liep (lege batterijen zijn niet fijn, ik hoop op 15km) maar het was heerlijk!

Maar stel nou dat je je hardloopschoenen bent vergeten, of dat je last van een blessure hebt of gewoon geen echte renner bent. Een citytrip is dan al een workout op zich. Een citytrip staat wat mij betreft namelijk gelijk aan wandelen, wandelen, wandelen. Heerlijk vind ik dat. Door een nieuwe stad struinen op zoek naar typische straatje, stoppen bij een klein café voor een kop thee en de schattige winkeltjes die je onderweg tegenkomt bekijken. Maar zo’n wandeling is niet alleen maar leuk. Het is af en toe ook best pittig. Na een dag in een (nieuwe) stad zijn m’n benen op, voel ik zelfs spieren zeuren en heb ik honger!

Je zou dus kunnen zeggen dat het eigenlijk een soort verkapte workout is (hoop doet leven, toch). Zo’n stevige wandeling verbrandt calorieën, toch zo’n 200/250 per uur. Je spijsvertering wordt er door versneld, ook nooit verkeerd. Daarnaast vermindert het stressgevoelens en is het een stuk minder blessuregevoelig dan bijvoorbeeld hardlopen. En met name die kleine kans op blessures was voor ons tripje naar Parijs een heel belangrijke. Iedereen (oke, behalve ik) had wel ergens last van. Maar wandelen kan dan, mits niet te overdreven, wel gewoon. Mocht je dus ooit op zoek zijn naar een excuus om een leuk reisje te plannen, here it is. Het is dus gewoon gezond!! 😉

Ben jij net zo’n wandelaar als wij, of stap je liever in een sightseeing bus/boot?

?

Fieke (& Francien)

Follow my blog with Bloglovin, Facebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: GirlsLove2Run) to keep up to date! See you

Recent