2 Workout | Early mornings

Ik ben geen ochtendmens. Dat is me al lang geleden duidelijk geworden. Ik haat vroeg opstaan, al helemaal voor dingen als werkafspraken (voor vakanties maak ik namelijk graag een uitzondering). Nou heb ik de mazzel dat ik voor mezelf werk en dus kan beslissen dat mijn werkdag pas op half 10 begint, in plaats van half 9. Gevolg is dan dat ik vaak ’s avonds doorwerk, maar dat vind ik dus echt stukken minder erg;) Maar stiekem zou ik best wat meer een ochtendmens willen zijn. Dat wanneer ik de wekker zet op 7 uur om een rondje hard te lopen, ik er ook echt uit ga. Volgens mij zou dat m’n leven een stuk productiever maken. Zelfs nu de zon steeds vroeger opkomt, blijft mijn bedje het lekkerste plekje op aarde. Tijd voor wat onderzoek. Hoe krijg ik mezelf ’s morgens actief!

Eigenlijk lees je overal hetzelfde. Het is een kwestie van doorzetten. Er bestaat niet echt zoiets als een ochtend of een avond mens. Het is simpelweg de biologische klok die anders ingesteld staat en blijkbaar kun je die ook weer verzetten. Hoe dan!!? Nou, het is dus allemaal heel simpel. Gewoon een kwestie van opstaan op hetzelfde tijdstip, wekker bij de deur, de snooze-knop in de ban, gordijnen open en jezelf een duidelijk ochtendritueel aanleren voor het eerste uur. Klinkt simpel toch?

Bij punt 1 gaat het bij mij al mis. Ik geef mezelf soms een uurtje extra, soms niet. Ik ga de ene keer laat naar bed, de andere keer vroeg, maar om (een beetje) een ochtendmens te worden is regelmaat nodig. Iets waar ik dan weer geen probleem mee heb, is snoozen. Dat doe ik gewoon niet. Ik ga toch niet de wekker eerder zetten zodat ik als ik wakker ben nog kan blijven liggen. Zolang mogelijk ongestoord slapen is mijn motto;) Gordijnen open is een heel goed idee. Want juist als het zo lekker donker is, blijf ik slaperig. En een ochtendritueel heb ik gewoon niet. Soms ga ik gelijk achter mijn laptop zitten en ontbijt ik een uur later, soms ga ik voor een uitgebreid ontbijt, soms ga ik eerst sporten. Vanaf nu ga ik het eerste uur van m’n dag echt indelen. Wakker worden, thee maken, ontbijten, douchen, aankleden en mooi maken.

Maar er zijn meer ochtendrituelen die het wakker worden vergemakkelijken en je ochtend echt een kikstart zouden moeten geven:

  1. Begin de dag met een liter water. Ongeveer 4 glazen om je vocht niveau weer helemaal in balans te krijgen. Pittig he! Maar je bent wel gelijk klaar met punt 1 van de Bikini Battle. Een voordeel lijkt me;)
  2. Drink een glas lauwwarm water met citroen. Iets wat ik al een tijd lang doe, al vergeet ik het soms ook weer een maand. Dit schijnt goed te zijn voor je spijsvertering en verwijdert giftige stoffen uit je lichaam. Daarbij vind ik het ook nog serieus lekker, dus baat het niet dan schaadt het niet.
  3. Gebruik 10 minuten om te stretchen of voor wat yoga-oefeningen. Dit ga ik proberen! Ik doe het soms, maar eigenlijk echt te weinig. Dus vanmorgen ben ik goed begonnen en nu is het hopen dat ik het vol weet te houden.
  4. Stel doelen. Begin je ochtend met 10 minuten overdenken wat je vandaag wil bereiken. Ik heb altijd een to-do list voor de dag dus dat zit wel goed. Ik maak die lijst alleen wel de dag ervoor, juist omdat ik merk dat ik dan beter in slaap val omdat ik weet dat alles wat ik moet doen op papier staat en niet vergeten kan worden.
  5. Drink groene thee (of een groene smoothie) in plaats van koffie! Het schijnt hetzelfde effect te hebben als koffie en is veel gezonder. Nou vind ik dat geen probleem. Ik hou best van een lekkere latte, maar veel meer dan 2 koppen in de week haal ik niet. Groene thee daarentegen, daar gaan liters van doorheen:)

De komende weken ben ik dus, naast de bikini battle, bezig met de strijd tegen de biologische klok. Ik denk dat zolang de zon schijnt het geen probleem hoeft te zijn, maar we gaan het zien! Wat een wonder zou het zijn als ik van mezelf een ochtendmens weet te maken. Zou dat niet fantastisch zijn Frans? (die altijd om half 9 wil afspreken, are you ^&%@^ kidding me?)

Ben jij een ochtend of een avondmens? Ochtend? Tell me your secrets! Avond? Doe je mee? 

?

Fieke (& Francien)

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Bronnen: Deze & deze

Recent