2 Workout | Ontstressen

Stress. Wat doe jij om te ontstressen? Ga je net als ik voor een run? Stress werpt bij mij een blokkade op waardoor ik stil kom te staan en niet meer goed kan nadenken. Herkenbaar? Ja? Hieronder deel ik zes tips om de dag stressvrij door te komen.

Ochtend

1.     Stop met snoozen
Snoozen is voor losers. Waar ik overigens zelf ook eentje van ben, vanochtend heb ik me er nog schuldig aan gemaakt. De extra tien minuten extra slaap heeft een significant effect op je energiepijl gedurende de dag. De extra minuten slaap zorgen ervoor dat je minder tijd hebt om je klaar te maken voor de dag. Je gaat alles heel gehaast doen. Van aankleden tot ontbijten. Zo maak je al een heel gestresste start van je dag. Sta op als je moet opstaan en start je ochtend in alle rust. Dit komt je productiviteit alleen maar ten goede.

2.     Kom in beweging
Sporten heeft een positieve invloed op je gezondheid, maar dat weet je allang. Maar wist je ook dat lichaamsbeweging angst en depressie tegengaat? Door te sporten verandert mijn perspectief op bepaalde onderwerpen waarover ik nadenk. Ik zet dingen op een rijtje of weeg dingen tegen elkaar af. Na een workout sessie in de ochtend kom ik stressvrij aan op mijn werk en kan ik veel doortastender te werk gaan.

Middag

3.     Doe één ding tegelijk
Hier heb ik het meeste moeite mee, dat geef ik eerlijk toe. Zelf vind ik lastig om me op ding tegelijk te focussen. Zeker als er heel veel mensen iets van me willen. Een to-do list helpt je om dingen één voor één te doen. Zet je telefoon op stil, sluit je drie internetwindows af en neem af een toe een korte pauze. Dit houdt je scherp en raakt minder snel afgeleid. Natuurlijk zijn er van die dagen waarop je te veel moet doen in te weinig tijd. Ook dan geeft een to-do list de houvast die je nodig hebt.

4.     Lachen mag
Lachen zorgen ervoor dat je stress voor even verdwijnt op de korte termijn. Lachen maakt je lichaam ontspannen. Ook op de lange termijn heeft lachen effect. Het verbetert je immuunsysteem. Waardoor je lichaam meer aankan. Dus bel je BFF voor een luchtig praatje, geef jezelf permissie om je favoriete blog te bekijken voor vijf minuten of kijk naar een grappig filmpje op YouTube.

Avond

5.     Me time
Geniet van je ‘me time’. De afgelopen paar maanden nam ik veel te weinig ‘me time’. Ik was altijd in de weer voor het blog, mijn werk of mijn vrienden. Dat deed ik zelf. Ik had altijd gevoel dat ik nog iets moest doen. Ontspannen lukte niet meer. Waardoor ik vastliep. Niet echt slim. Door me te focussen op een aantal doelen kan ik dingen beter loslaten. Ik neem nu ook bewust meer tijd voor mezelf. Zo heb ik deze week voor eerst in hele lange tijd een boek gelezen en dat vond ik fijn. Ik vind lange afstanden rennen ook ‘me-time’. Ben jij goed in het nemen van ‘me-time’?

6.     Wees dankbaar
Je kunt je focussen op de negatieve dingen die je overkomen, maar je kunt er ook voor kiezen om te genieten van de positieve dingen die je meemaakt.

Wat doe jij om te ontstressen?

?

(Fieke &) Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent