2 Workout | Tips & Tricks 2 make time fly

Verveel jij je weleens tijdens een workout in de gym? Ik vaak genoeg. Een half uur naar de muur staren terwijl ik op de hardloopband sta ervaar ik als heel erg saai. Als ik plaatsneem op een stilstaande fiets in de gym ‘fiets’ ik letterlijk en figuurlijk tegen hetzelfde probleem aan. Het wordt zo gauw saai. Toch vind ik sportschool een uitkomst, zeker bij slecht weer. Daarom ben ik opzoek gegaan naar tips en tricks om verveling tijdens het sporten tegen te gaan.

Tip 1

De meeste cardio apparaten beschikken over een TV screen en dat is handig! Je hebt vast wel een favoriet TV programma waar je graag naar kijkt. Zo ben ik zelf groot fan van De Wereld Draait Door. Dit begint om half 8… Rond deze tijd spring ik op de hardloopband en voor je het weet ben ik dankzij DWDD 3 kwartier verder. Handig toch? Je kunt ook je eigen iPad (mini) meenemen waarop je je favoriete series hebt verzameld. Je iPad (mini) plaats je tegen het dashboard van het cardio apparaat aan, waardoor je ook gelijk de tijd niet meer ziet. De tijd gaat op deze manier alleen maar sneller voorbij. Echt!

Tip 2

Misschien train je wel voor een heel groot en omvangrijk doel, bijvoorbeeld een (halve) marathon. Daarbij ben je vaak gefocused op het einddoel en dat is ook goed. Toch is het ook belangrijk om je te focussen op de kleine (tussen)stappen die je zet op weg naar het bereiken van dat grote doel. Zo testte ik tijdens mijn marathontraining uit hoe lang ik een bepaald tempo kon volhouden. Je kunt ook telkens proberen om je tijd te verbeteren. Liep je vorige week de 10 kilometer nog in 53 minuten, wellicht gaat het je deze week wel lukken om onder de 50 minuten uit te komen. Door steeds van deze minigoals te zetten houd je je runs of workouts uitdagend.

Tip 3

Luister naar nieuwe muziek! Wij hebben deze week onze playlists geupdate met allemaal nieuwe songs. Misschien maak je al tijden gebruik van dezelfde playlist. Nieuwe muziek kan een boost geven aan je workout of run. Ik kan intens genieten van nieuwe songs helemaal als ik daardoor nog net even ietsje dieper ga.

Tip 4

Ga samen trainen! Alleen sporten kan heel lekker zijn, maar samen trainen zorgt ervoor dat je wordt uitgedaagd. Vaak genoeg heb ik geen zin en blijf ik op de bank hangen. Als ik met Fieke heb afgesproken om samen te trainen dan vormt zij de stok achter mijn deur. Soms zeggen we tijdens het trainen niets tegen elkaar, maar vaak genoeg lopen of sporten we op een tempo waarbij we gemakkelijk kunnen praten.  Ook daagt ze me uit om nog net even iets je langer door te gaan. Na het sporten doen we samen met onze bezwete hoofden nog een drankje.

Heb jij nog tips om verveling tijdens het sporten tegen te gaan? 

?

(Fieke &) Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent