2 Workout | Yoga poses voor hardlopers

Al eens aan yoga gedacht na een intensieve hardlooptraining? Yoga zorgt ervoor dat de spanning in je spieren afneemt en het kan serieuze blessures voorkomen. Daarom laat ik vandaag 5 yoga poses zien die je kunt doen na je run. Niet alle poses zijn correct uitgevoerd, want zoals je ziet is mijn lichaam nog niet heel erg flexibel. Oefening baart kunst, toch? In deze post ga ik bewust niet in op de ademhalingstechnieken die horen bij Yoga, hier heb ik namelijk (nog) geen kennis van. Wat niet is kan nog komen.

Oefining 1: Tipover Tuck (duur: 5 ademhalingen) 
Gespannen hamstrings en schouders zijn veel voorkomende klachten als je regelmatig hardloopt. Deze pose is erop gericht om beide lichaamsdelen te ontlasten.


Oefening 2: Warrior (duur: 5 ademhalingen)
Ook weleens last van je knie tijdens en na het hardlopen? Dit kan komen door een verkrampte bovenbeenspier of door een langdurige belasting van diezelfde spier. De warrior pose focust zich op het versterken van je bovenbeenspier, waarbij je tegelijkertijd ook je heupspanning vermindert.


Oefening 3: Half Wheel (duur: 5 ademhalingen)
De Wheel pose verhoogt de flexibiliteit in je rug en schouders en versterkt tevens je bovenlichaam. (Deze pose ging mij niet gemakkelijk af, zoals je ziet…)


Oefening 4: Boat (duur: 5 ademhalingen)
Sterke buikspieren zijn van essentieel belang voor een hardloper, dit ter preventie van rugklachten- blessures in je onderrug.


Oefening 5: Butterfly (duur: 5 ademhalingen)
De Butterfly pose stelt je in staat om je rechter en linker heup tegelijkertijd te stretchen. Deze oefening is ook nog eens heel goed voor je onderrug. (Vroeger was ik beduidend flexibeler).

Zoals ik al zei, mijn yoga poses zijn nog niet perfect, but I’m working on it! BTW in mijn zoektocht naar yoga poses geschikt voor hardlopers stuitte ik ook op dit prachtige korte filmpje.

Is dit iets voor jou?

?

Francien (& Fieke)

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent