2 Zweetdate | Wout – De Kwetsbare Held

Wie is Wout? Wout is de mannelijke variant van mij (Francien). Wout heeft het lef om me aan te spreken als ik door het Westerpark loop. Iets wat ik zelf ook had kunnen doen. Er is direct een klik. We wisselen nummers uit en beloven elkaar trouw eens te bellen voor een afspraak, genaamd een date.

Zweetdate
Een maand later nodig ik Wout uit voor een zweetdate, nadat hij mij heeft uitgenodigd voor een interview op camera. Wout is de (jonge)man achter het weblog kwetsbareheld.nl. Waar hij zijn kijk loslaat op de wereld, vrouwen en sport. Maar bovenal (publiekelijk bezit) mensen in beeld brengt, portretteert. Wat Wout naast zijn enthousiasme en persoonlijkheid nog meer uniek maakt? Zijn mentaliteit. Een topsporter, Nederlands kampioen polsstokspringen, die ervoor kiest om zijn dromen achterna te gaan. Wout besluit op 26-jarige leeftijd te stoppen als topsporter, geen makkelijke beslissing lijkt mij. ‘Ik was het eten-sporten-slapen-leven zat.’ Ik heb nog veel meer ambities, daarom heb ik besloten om te gaan doen wat ik echt wil. De Kwetsbare Held tot een succes maken hoort daar ook bij.’

Dating coach
Wout is net als ik heel eerlijk op zijn weblog. Zo schrijft hij over de doelen die hij wil bereiken. De heldere en concrete formulering hiervan raakt me. Hij weet precies wat hij wil doen. Ik wou dat ik al op dat punt was. Ik merk dat ik zelf nog voor twee heel belangrijke keuzes sta. Vooral zijn keuze om als dating coach door het leven te gaan, vind ik verrassend cool. ‘Ik merk dat ik met mijn ervaring op dit gebied best goed weet wat meisjes en jongens willen. Daarnaast kan ik dat ook heel goed verwoorden.  Op mijn blog deel ik hierover mijn kennis, maar laat ook het andere geslacht aan het woord. Ik ga gewoon de straat op met mijn camera en vraag aan meisjes hoe zij hierover denken.’ Ben je zelf goed in daten en flirten? ‘Ik ben op veel dates geweest, ik ben zelfs al de vrouw van mijn dromen tegengekomen, maar toch heb ik niets met haar. Ik heb ook lange relaties gehad. Dus ja ik weet wel wat flirten en daten inhoud.’

Opgeven en loslaten
‘Of ik naast het blog werk? Nee, nadat ik gestopt ben heb ik nog een half jaartje gewerkt voor één van mijn sponsors. Daar kwam ik er achter dat ik juist heel andere ambities heb en die ook wilde ontwikkelen. Dus ik ben gestopt en richt me nu volledig op het blog en de andere doelen die ik wil bereiken.’ Hoe kom je dan aan geld? ‘Ik doe van alles en nog wat, zolang ik mijn huur maar kan betalen en aan mijn blog kan werken ben ik heel gelukkig. Volgende week vertrek ik bijv. voor drie weken naar Portugal, om daar promotiewerk te doen voor een club. Deze week geef ik een aantal presentaties op een Hogeschool.’ Waar gaan je presentaties dan over? ‘Over mijn leven als topsporter, over de hoogte- en dieptepunten en mijn keuze om te stoppen.’

ADHD?!
‘Francien, heb jij ADHD?’ Wat ik aan mezelf merk is dat Wout en ik qua doen en laten heel veel op elkaar lijken. Alleen heeft hij geen ADHD. Ook al is hij net zo energiek als ik. Hij staat best wel op dezelfde manier in het leven. Daardoor ervaar ik het gesprek als zeer prettig.

Schrijfstijl
‘Francien, jouw blogpost over de slaapkamer workout is best gewaagd, maar ik vond ‘em prachtig. Cool dat je je dat durft te schrijven. Zelf probeer ik ook heel eerlijk en open te schrijven op het blog. Ik vind het mooi om iemands kwetsbaarheden in beeld te brengen en daarnaast durf ik op het blog ook mijn eigen kwetsbaarheden bespreekbaar te maken. Eigenlijk zijn jij ik allebei BNN types.’ Dat ben ik met hem eens. We durven allebei onderwerpen bespreekbaar te maken, waar iedereen over nadenkt, maar niet gauw over zou praten in het openbaar. We maken tongen los. Lopen daarbij allebei het risico op gezichtsverlies. Toch maakt het ons echt en kwetsbaar.

Combi date
We kiezen ervoor om één rondje Vondelpark te doen, in plaats van twee. We hebben namelijk zoveel met elkaar te bespreken. Het voelt net alsof ik hem al jaren ken. Wat juist absoluut niet het geval is. Daarnaast is het ook een combi date, ik stel hem vragen en hij mij. ‘Francien, wil je wat je daarnet vertelde over de manier waarop mensen jou ervaren voor de camera vertellen?’ Even moet ik nadenken. Ja dat wil ik wel. Het filmpje is hier te zien.

We hadden naast de hardloopronde ook een workout gepland staan, die bewaren we voor onze vervolg zweetdate. Toch, Wout?

?

(Fieke &) Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent