#4 RUNiversity

Note van de redactie: Onze excuses voor het uitblijven van een blogpost. De achterkant van onze website was de afgelopen paar dagen niet toegankelijk. Nogmaals bedankt voor je geduld. 

Lieve, knappe beginnende hardloopster, jou heb ik lang niet meer gezien. De hoogste tijd om alle aandacht op jou te richten. Samen met Fieke heb ik een aantal punten op papier gezet, die je als beginnende hardloper wilt weten, maar niet weet.

Forget the past
Vroeger vond je hardlopen totaal niet leuk en nu nog steeds niet, maar smaken veranderen. Evenals voorkeursporten. Fieke en ik hadden nooit verwacht hardlopers te zijn. Eerder hockeysters of tennissters. Toch zijn we het wel. Hardlopen kan trouwens prima naast de twee eerder genoemden sporten bestaan. Kwam je vroeger als één na laatste binnen tijdens je jaarlijkse school race? No worries. Dat was wederom vroeger. Probeer het gewoon eens. Wie weet valt het nu allemaal wel mee. Echt.

Nice and slow
Dus je wilt meteen vijf kilometer hardlopen? Dit is pas je eerste keer. Vervang die vijf kilometer liever door vijf minuten. Direct vijf kilometer hardlopen is vragen om blessures. Gun je lichaam (pezen, spieren) een paar maanden de tijd om te wennen aan deze nieuwe vorm van bewegen. Blijf ondertussen gewoon lekker sporten, dan komt het vanzelf goed. Oefening baart kunst.

Instarun
Fiek is net als jij een beginner. Hoe kan dat nou? Fieke draait toch al een tijdje mee in de hardloop business? Ja dat is correct, maar nu ze in Newcastle woont is ze voor even ontheemd. Het heeft tijd nodig om aldaar een hardloopbuddy te vinden. Ze ontdekt iedere dag nieuwe routes, maar het is leuker als je af en toe ook eens samen kunt lopen. Gebruik Instagram om in contact te komen met hardloopsters. Zoek op hardloop gerelateerde hashtags of gebruik de Let’s Play app voor het opzetten van potentiele zweetdates. Niets gemeen? Dat is niet waar. De liefde voor hardlopen verbindt jullie direct.

Gear up
Waar Fieke en ik nog in een grijze hoodie naar buiten stapten, maakten we onze eerste passen op sportschoenen van de Scapino (Puma Spargo’s). Als we nu in het Vondelpark lopen zien we (beginnende) girls op Nike Roshe’s lopen. Dit zijn GEEN hardloopschoenen. Natuurlijk hoef je niet direct nieuwe hardloopschoenen te kopen, helemaal niet als je nog aan het kijken bent of de sport bij je past. Leen een paar van je te sportieve vriendinnetje of koop een paar in de sale. Wat betreft kleding? De Bershka, New Yorker en Forever 21 beschikken tegenwoordig ook gewoon over betaalbare sportlijnen. Fieke en ik trekken ook daar best vaak nieuwe sportkleding vandaan.

Hot boys run too
Eerlijk is eerlijk, toen Fieke en ik begonnen met hardlopen hadden we niet gedacht dat er ook knappe jongens waren die aan hardlopen deden. Toen we van de Achterhoek naar de Amsterdam verkasten wisten we het zeker. Het Vondelpark is er vol van.

Happy ending?
Happy ending?! We hebben het hier niet over het einde van een Thai massage, maar over hetgeen dat je je in het vooruitzicht stelt als je run over is. Noem het een beloning voor je harde werken. Al eens van het woord ‘runch’ gehoord? Fieke en ik combineerden onze beach runs met een lunch ter afsluiting. Je mag jezelf natuurlijk ook kiezen voor mooi kledingstuk of een Tony Chocolony reep.

Go naked
Go naked?! Daarmee bedoelen we dat het leven zonder alle technische gemakken ook best fijn kan zijn. Laat je telefoon incl. oordopjes en GPS watch,achterwege. Je bent pas net begonnen. Ontdek eerst eens de joy van het hardlopen zonder deze technische gemakken.

Face the race
Vind je het hardlopen (nogal) doelloos? Begrijpelijk. Het is aan jou om daar verandering in aan te brengen. Hardlopen is niet altijd leuk. Helemaal de eerste paar keer niet. Iets met ademnood, steken in je zij en zweet tussen je bilspleet. Toch hoort het er allemaal bij. Hoe zorg je er nou voor dat deze opofferingen het waard zijn? Door je in te schrijven voor een race. De Marikenloop (inschrijving opent begin 2015) is fijne run voor beginners. Evenals de Damloop bij Night Engelse 4 mile.

Klaar voor je eerste run?

?

Fieke & Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

 

Recent