#7 Workitout

Goedemorgen! Ben je net als ik ook je bed uitgesprongen? Mijn eerste officiële werkdag is zojuist begonnen. Yep ik ben vanaf nu mijn eigen baas. Er staat zelfs een laptop (bruikleen) voor mijn neus. Nu nog een mobiele telefoon ergens scoren en ik ben good to go.

Mijn grootste angst? Het wegvallen van structuur. Normaal gesproken word je ergens tussen 09:00 uur en 10:00 uur verwacht. Ontbijt je netjes alvorens je weggaat. Vandaag is dat anders. Vandaag stormde ik mijn bed uit. Deed netjes mijn make-up op. Nam zelfs de tijd voor het ontbijt en gooide om 09:00 uur mijn laptop open. Ik zette mijn to-do list op papier en ben aan de slag gegaan.

Maar goed hoe ga ik ervoor zorgen dat ik de structuur in mijn werkdag behoud?

  1. Door een to-do list op te stellen en me hieraan te houden
  2. Mijn emails worden pas om half 12 gecheckt (ik heb geleerd dat deze namelijk kunnen wachten, als het echt urgent is bellen ze wel).
  3. Selfcontrol is een app voor Mac gebruikers, waarin je kunt instellen hoe lang je niet op bepaalde websites wilt. De timer gaat lopen en het maakt niet uit of je je computer uitzet of zelfs het programma delete. Je moet echt wachten tot de ingestelde tijd voorbij is. Ideaal om mijn grootste afleiding FACEBOOK te ontzien.
  4. Ga ik in de vroege ochtend op afspraak, zodat ik wel moet opstaan.
  5. Werk ik niet vanuit huis (die heb ik overigens ook niet meer na volgende week). Ben ik vooral in koffietentjes te vinden.
  6. Lunch ik op een vast tijdstip.
  7. Als mijn concentratie wegvalt (dat gebeurt trouwens meerdere malen op een dag) kies ik ervoor om een rondje te gaan hardlopen.
  8. Probeer ik na 18:00 uur mijn laptop dicht te doen, zodat ik ook aan de nodige ontspanning toekom.

Tot zover mijn lijst. Ik wens je een prettige werkdag toe.  Wat doe jij om de structuur in je werkdag te behouden?

Foto: Joyce Bongers

?

Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent