Aan de lopende band

Vroeger stond ik gerust anderhalf uur per dag op de hardloopband in de Fitness Factory (Laren, Gelderland). Vandaag stond ik er weer op. Eigenlijk is het geen reet aan. Ik stapte erop en de eerste vraag die in me opkwam was ‘Wanneer mag ik er weer vanaf?’ Ik gaf mezelf maximaal 20 minuten. Het werden er onverwachts 60. Terwijl ik liep bedacht ik vier redenen om zolang mogelijk op de hardloopband te blijven rennen.

Singstar
Of het nou op je beeldscherm te zien is of te beluisteren op je telefoon, muziek is het antwoord. Mijn tactiek? Ik mocht er pas vanaf stappen, als er nummer te zien was dat ik echt niet leuk vond. Op de één of andere manier werden de nummers met de minuut beter. Na 53 minuten ging ik zelfs zo lekker op het nummer ‘You’re The Voice’ dat ik zonder enige moeite op vier hele minuten op 13.5 kilometer per uur liep.

Toegestane snelheid
Varieer in snelheid. Ik nam een ondergrens (negen kilometer per uur) en een bovengrens (12 kilometer per uur), en een tijdsbestek (uiteindelijk 60 minuten). Iedere tien minuten moest ik een halve tot een hele kilometer harder lopen. De opbouw naar de hoogste snelheid 12 kilometer was goed te doen. Pas toen ik de 12 kilometer aantikte na 50 minuten kreeg ik het zwaar. Er werd een beroep gedaan op mijn doorzettingsvermogen. Ik vertelde mezelf dat het einde in zicht was en keek even niet meer naar de tijdsduur. Dat werkte verlossend en ik tikte dus ook de 13.5 kilometer per uur.

Uitzicht: GAAP
Hier in Kaapstad sta ik naast spierbonken te schitteren. Ik sta er zelfs boven (lees: tweede verdieping). Een verdieping lager is de flexcup gaande. Ik kan me er uren mee vermaken. Die gasten hebben na mijn idee GEEN leven. Ik zie ze oefeningen doen die echt helemaal nergens op slaan. Zeer vermakelijk. Tussen al dat testosteron geweld loopt af en toe een ultra knappe vrouw, incl. prachtige siliconen borsten en hair extensions, voorbij en dan vallen alle mannen eventjes stil. Ik kan er een boek over schrijven. Het devies? Geniet van je uitzicht. Wedden dat de tijd voorbij vliegt? Evenals je kilometers.

Dansen: shake that ass!
In het verleden heb ik het weleens gehad over Tracy Anderson, trainer van o.a. Gwyneth Paltrow en Madonna. Haar treadmill routine zorgt ervoor dat je (gegarandeerd) rare blikken ontvangt van mede gym girls. Het zorgt ervoor dat je in ieder geval effectief een goede tien minuten op de hardloopband blijft staan. Kijk maar.

Hoe overleef jij de hardloopband?

?

Francien & GL2R Team

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent