Breakfast: Yes or No

Met de zomer in aantocht beginnen de dagen langzaam weer langer te worden en ga ik het ook weer lekker vinden om ’s ochtends, voordat ik ├ęcht met mijn dag start, te beginnen met een workout. Voordat ik mijn hardloopschoenen aantrek en de deur uitstap, vind ik het toch prettig om iets te eten. Een klein ontbijt, zodat ik me niet zo slap voel. Nou lees ik veel tegenstrijdige berichten over het wel of niet ontbijten voor een morning workout en dus ben ik alle feiten eens op een rijtje gaan zetten. Zie hier het resultaat:

Conclusie: Never skip your breakfast:) Al is het maar iets kleins voor en iets uitgebreider na je run. Uit het online onderzoekje bleek dat vooral voor mannen is bewezen dat ontbijten na de workout vetverbranding stimuleert, speciefiek voor vrouwen heb ik geen bewijs gevonden. Daarnaast zeggen veel ontbijt voorstanders dat het niet uitmaakt wanneer je een ontbijt nuttigt, je lichaam moet het altijd weer verbranden before or after! Door iets te eten voor een workout heb je net een beetje extra energie om door te gaan. Klinkt logisch toch?

Een kleine pre-workout snack is dus goed om te eten voor het sporten, maar wat eet je dan? Shape Magazine geeft wat tips:
– Vooral koolhydraten: een soort fuel voor je lichaam
– Een halve banaan met yoghurt
– Avocado op een cracker
– Een cracker met kaas
Zorg er vooral voor dat je onthoudt dat het een kleine maaltijd is (niet te veel eten dus) en dat je 30 minuten wacht voordat je begint met rennen.

Ontbijt jij altijd voor je run of wacht je tot de workout er op zit? En wat zijn jouw ervaringen?

?

Fieke

Follow my blog with Bloglovin

Recent