De zweet date!

Goed, goed je hebt net een superleuke jongen ontmoet, maar wat nu? Geef je je nummer? Hij is leuk! Dus waarom niet? De volgende dag wacht je bijna wanhopig op een smsje van HEM, want je bent vergeten zijn nummer te vragen. Als hij je écht leuk vindt, smst hij je echt wel. Geloof mij maar. And if not, than it was just a waste of time.

Aan het einde van de dag stuurt hij je eindelijk een berichtje! Je belt gelijk je beste vriendinnetje en overlegt wat je terug gaat sturen. Je vriendinnetje zegt meteen “Wat is zijn achternaam, vraag daar maar om. Dan kunnen we stiekem zijn Facebook bekijken!” Want die zoektocht van vandaag op zijn voornaam leverde nog niet het gewenste resultaat op. Je stuurt iets terug dat lijkt op, ‘Ik vond het gisteravond ook leuk! Wat is btw je achternaam ;-)?” Dan begrijpt hij de hint ook gelijk. Nog geen 2 minuten later ontvang je een berichtje terug. Je typt direct zijn volledige naam in en stuurt een vriendschapsverzoek. Hij accepteert je uitnodiging. Daar ga je dan.

Hij ziet er niet verkeerd uit op zijn profielfoto. Gelukkig! Het komt wel eens voor dat hij toch niet zo aantrekkelijk was als je dacht. Dan zie je een notificatie onderin je beeldscherm verschijnen, je eerste Like is binnen. Hij heeft jouw profielfoto dus ook gevonden. Je klikt ondertussen rustig door. Komt een foto tegen waar hij iets minder charmant opstaat. Hij is vast vergeten zijn Tag te verwijderen uit deze foto. Maar de rest ziet er veelbelovend uit. Rechtsonderin je beeld verschijnt het gesprekstapje. Hij praat tegen je! OMG! Rustig blijven. Je babbelt wat, kijkt op de klok en ziet dat het in één keer 2 uur later is. Je moet nu toch echt gaan slapen. Je zegt hem netjes gedag en doet je laptop dicht. Je telefoon licht op! Nog een berichtje van hem! ‘Slaap lekker. Kusje’ Jongens zijn nou eenmaal kort en krachtig. Je valt met een glimlach op je gezicht in slaap.

Na 4 dagen van intensief  contact (lees: berichtjes sturen via Whats App) vraagt hij of je zin hebt om iets leuks te doen? Again OMG! Wat moet je aan en wat gaan jullie doen? Je kunt natuurlijk kiezen voor de standaard eerste date. Iets drinken of jullie brengen een bezoekje aan de bios. Maar zoals ik al zei dat is redelijk standaard en veilig. Tijdens de bios hoef je niets te zeggen en het is toch donker dus dan kunnen jullie stiekem handjes vasthouden. Tijdens jullie eerste  drinkdate gooi je per ongeluk dat glas Coca-Cola over hem heen. Oeps!

Misschien is het aan te raden om voor een ander soort date te kiezen. Je raadt het al. Hardlopen! Best eng, ik bedoel hij is een jongen en jij bent een meisje hij rent per definitie harder (er zijn trouwens uitzonderingen). Overigens is deze date er wel één voor de sportievere typjes onder ons. Als je ietsje minder sportief bent zijn de standaarddates eerder een aanrader en is de hardloopdate iets voor in de nabije toekomst.

Uit ervaring kan ik je vertellen dat een beetje voorbereiding op de hardloopdate gewenst is. Want wat trek je aan? Heb je überhaupt leuke hardloopkleding in je kast liggen? Ja dat heb je wel! Trek gewoon iets comfortabels aan, dat er ook nog eens heel stylisch uitziet. Desnoods pak je een leuk t-shirtje die overleefd zijn eenmalige (zweet)vuurdoop ook wel. Daar zijn wasmachines ten slotte voor gemaakt. Waar ga je rennen en hoe ver?

Hij is over een uurtje bij jou! Spannend! Nog wat laatste tips. Laat die 6 kilo mascara maar achterwege en als je geen waterproof variant hebt liggen doe dan maar niets op. Want niets is zo gênant als jankface tijdens je run, terwijl je helemaal niet huilt. Vergeet vooral je deo niet! Je hoeft hem natuurlijk niet te verdelven met je ietwat penetrante zweetlucht. Ik zie je denken, hoe kom je bij deze date. Geloof mij maar het wordt echt heel leuk!

Hij is er! Je opent de deur. Je schrikt, heeft hij nou echt zijn skinny hardlooplegging aan? Onee dat is je huisgenoot die net terugkomt van een run. Je date staat er achter. Gelukkig heeft hij gewoon een sportieve short aan met daarboven een t-shirt (leuke print overigens) en een hoodie. WOW! Wat is hij knap. Even is het onwennig want hoe begroet je elkaar? De vorige keer dat je hem zag stonden jullie nog innig te kussen in de garderobe. Dus zo moeilijk moet kan het niet zijn. Jullie gaan even rustig zitten. Je praat over koetjes en kalfjes en drinkt nog een glas water en dan is het toch echt zover. Jullie gaan rennen!

Keep in mind dat dit voor hem naast een date ook een krachtmeting is, ik bedoel hij wil natuurlijk geen gezichtsverlies leiden in front of a pretty girl like you. Maar aan de andere kant hoef jij hem er ook weer niet uit te trekken dat is niet zo goed voor zijn zelfvertrouwen.

Loop in een rustige pas, want je wilt nog wel kunnen praten. Die hijger laat je maar aan de telefoon hangen, dat is niet echt charmant. Terwijl jullie rennen struikel je per ongeluk (of niet) over een kiezelsteentje. Daar lig je dan, languit. Gelukkig is HIJ in de buurt, hij helpt je overreind (hij denkt ‘wat is ze schattig’, jij denkt ‘wat is hij sterk’). Jullie vervolgen je run. Totdat hij abrupt tot stilstand komt. Er is zojuist een vliegje in zijn oog gevlogen. Zo charmant als je bent wil je dat vliegje best even weghalen. Je mag zijn (bezwete) gezicht aanraken. Je voelt de spanning. Het is niet echt aantrekkelijk om hem nu te kussen en dat geldt andersom ook. Want een zweetlip is ook zo zout. Dat komt straks wel als jullie weer fris zijn. Het vliegje is gevonden! Jullie kunnen de weg vervolgen. Vergeet niet om tussendoor ook even te stoppen het moet wel leuk blijven. Ga even zitten op het gras. Last van een pijnlijke stilte? Don’t worrie. Kijk gewoon wat er om je heen gebeurd en haak daarop in. Dan heb je gelijk weer een gespreksonderwerp. Jullie zijn er bijna. Om de run goed af te sluiten overwegen jullie toch het sprintje. Gewoon doen! Hij past ook wel op. Hij gaat echt niet op zijn hardst, maar dat hoeft ook helemaal niet. Zo lief als hij is laat hij je winnen. Jullie zijn er. Nog even rekken en strekken (laat ongepaste oefeningen achterwege, dat doe je de volgende keer maar weer als je alleen rent).

Jullie lopen rustig terug naar je huis. Neem een snelle douche. Jij eerst, want dan heb je langer de tijd om je weer op te tutten. Jongens hebben niet echt een lange douche nodig, dus houdt daar rekening mee. Nu jullie allebei weer fris zijn kunnen jullie zelf de avond verder invullen. Enjoy!

Lijkt het jullie wat? Of kiezen jullie toch liever voor de veilige eerste date? 

?

Francien

Follow my blog with Bloglovin

P.S. Zoals ik al zei, ik schrijf dit uit ervaring. Ik ben mijn hardloopdates dan ook een ‘Thank You’ verschuldigd.

Recent