Foodie | Healthy Snacks

Kun je weerstand bieden aan die overheerlijke chocoladereep, of die zak nachos en vergeet het gebakje op de verjaardag van je BFF niet. Ik kan dat standaard niet! Ik denk altijd maar zo, als ik maar blijf sporten dan kan er niets gebeuren. Best wel een mooie gedachte vind ik zelf, omdat ik weet dat ik blijf sporten zolang het kan en mogelijk is. Maar eigenlijk hou ik mezelf voor de gek, een stelselmatige terugkerende zoete inval kan niet goed zijn voor mijn lichaam ook al sport ik voldoende.

Tal van smoezen zijn er te verzinnen voor mijn en wellicht ook jouw neiging naar zoet.

  1. Te lekker om te laten liggen (an offer you can’t refuse)
  2. Ach nog eentje dan, vanaf morgen snoep je toch niet meer (not!)
  3. Lekker makkelijk en overal verkrijgbaar
  4. Je wordt er extreem blij van (tot het moment dat hele zak op is)
  5. And so on, and so on

Volgens mij moet het ook anders kunnen, een stukje in plaats van een hele reep, een handjevol chips instead of een hele zak. Ja dat moet echt wel lukken. Geloof je het zelf? Want wie pakt dan je reep weg als je je stukje hebt gehad? Niemand. Jezelf streng toespreken dan maar? Nee dat werkt voor mij niet en misschien voor jou ook niet. Eigenlijk moet je het gewoon niet meer kopen! Maar ook dat is makkelijker geblogt dan gedaan. Mijn nieuwe remedie om het zoet af te wisselen met het gezonde zoet is door naar zoveel mogelijk healthy snack’s te kijken… Of het gaat helpen, geen idee, maar ik ga het gewoon proberen. En dit zijn dan dingen waar ik graag naar kijk en waar ik honger van krijg…

Afvallen dat hoeft van mij niet, met 65 kilo zit ik prima in mijn vel, maar een gezond en sportief leven vind ik wel heel belangrijk!

Iemand tips om een sweet (unhealthy) snack-attack te weerstaan?

?

Francien

Follow my blog with Bloglovin

P.S. Binnenkort delen Fieke en ik onze nieuwste healthy snack’s, which are easy to make and are damn well tasty! So stay tuned!

Recent