Friday = Belly day

De buik… Als je de straat op gaat en je vraagt 10 meiden naar hun grootste probleemgebied, gegarandeerd dat 9 hun buik noemen. We dromen allemaal van de blokjes van Doutzen, maar zoals we hier al vaker hebben aangegeven, die dromen komen alleen uit als je aan het werk gaat! En naast de spieren die je kweekt is het ook nog eens heel goed voor je loopprestaties. Hardlopen alleen is namelijk niet genoeg om sneller, beter of harder te lopen, je lichaam moet sterk zijn. Dus… hieronder een serie van 5 oefeningen, herhaal deze serie 4 x, dan moet het goed komen;)

20 Reps: De welbekende oefening, crunches. Ga op een matje liggen en zet je voeten plat op de grond. Je armen plaats je onder je hoofd. Nu kom je omhoog, waarbij je rug iets van de grond komt en je neus naar het plafond blijft wijzen (dus niet naar voren komen, maar echt omhoog).

12 Reps : Ga op je rug liggen en leg je handen onder je billen. Breng je benen langzaam, gestrekt omhoog en laat ze vervolgens vallen. Vlak boven de grond hou je je benen tegen (ze raken dus niet te grond).

20 Reps: Ga op je rug liggen en breng je benen in gestrekte houding omhoog. Probeer vervolgens met je handen je tenen te bereiken.

12 Reps: Dezelfde houding als de bovenstaande oefening, alleen plaats je nu je handen onder je billen. Duw je benen steeds omhoog, waarbij je billen los van de grond komen.

1 min.: Pak iets zwaars om vast te houden, een medicijnbal, een dumbell of wat je dan ook kan vinden. Ga op het matje zitten met je benen iets opgetrokken en breng de medicijnbal (of dat andere wat je hebt gevonden in huis;)) van de linkerkant naar de rechterkant. Raak hierbij steeds de grond aan en beweeg je hele bovenlichaam mee in de draai (1 minuut zo snel mogelijk).

Weet jij nog goede oefeningen die er echt tussen moeten?

?

Fieke

Follow my blog with Bloglovin

Bron: Shape.com

Recent