GirlsLove2Run on tour | Groningen

Gisteren was het zo ver. Part 2 van onze tour, Groningen. Het leuke aan een rit van bijna 2 uur is dat we echt op roadtrip waren. Flesjes drinken, een (bijna vanzelfsprekende) stop bij de Mac en muziek op standje gehoorbeschadiging. Zo tourden we langs de weilanden naar het hoge noorden. Echt hoor, als je van Amsterdam naar Groningen rijdt is er eerst alleen maar groen en dan ineens een stad.

Onze eerste stop in Groningen was het huis van mijn lieve vriendinnetje Sedie (mijn Thailand partner). Zij had eten voor ons geregeld. Of nouja, uiteindelijk stond ik in de keuken, omdat Frans had verteld dat ik dat wel goed kon… (thanks for that). Daar aan tafel ontmoetten we ook Kelly, vriendin van Sedie en sportlerares. Die moesten we natuurlijk meteen strikken voor onze warmingup;)

Om kwart over 7 was het tijd om te vertrekken. We hadden afgesproken op Kloosterstraat 5. Ik had namelijk geGoogleMapst en bedacht dat dit een super goed meeting point zou zijn. Bleek niet het geval. Het was eigenlijk gewoon een woonhuis, in een woonwijk, 500 meter buiten het park. Thank god for smart phones! Toen wij aankwamen was het nog rustig, maar als snel zagen we steeds meer sportieve meiden lopen. Waaronder Marit, de grootste overtuigende kracht in onze tocht naar Groningen en het meisje dat de route heeft uitgezet (big thanks!) en 2 dames die een radioshow aan het maken waren. Iedereen kreeg van ons een shirt en Francien en ik keken weer vol verbazing om ons heen. Wat een gigantische groep had zich verzameld! Om 8 uur stonden er zo’n 65 meiden!!

Tijd om het park in te gaan. We zochten een veldje op voor onze warming up, waar Kelly ons liet zien hoe je dat aanpakt. Een serie ribbelen, knieheffen, hakken billen en jumping jacks verder waren we klaar om te gaan. Het hele park zat vol met bbqers en picknickers en we trokken echt super veel bekijks! Iedereen staarde ons na. We liepen 12 minuten door het park om weer uit te komen bij een mooi veld. Hier verzamelden we in een grote kring voor wat squats, uitvalpassen en de altijd favoriete plank. Toen werd er nog een trap op en af gerend en was het tijd voor de volgende 12 minuten rennen. Weer verdraaide heel het park zijn nek;) Daarna deden we nog wat sprintjes en liepen we terug naar Kloosterstraat 5, waar onze auto geparkeerd stond vol met appels en bananen.

Je kan je misschien voorstellen dat de terugreis voorbij vloog. We zaten allebei in een enorme GirlsLove2RunHigh en konden niet stoppen met lachen. Tel daarbij op dat de weg van Groningen naar Amsterdam om 22.00 behoorlijk verlaten is;)

Meiden, super bedankt voor jullie gigantische opkomst! We hebben ervan genoten en hopen dat jullie hetzelfde hebben gedaan! See you soon….;) 

?

Fieke (& Francien)

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent