FROM WHERE I RUN: TEXEL

JA JA JAAAAAAA! De lentekriebels zijn helemaal naar mijn bol gestegen! Vanaf deze maand krijg je de laatste donderdag van de maand een geheel nieuwe rubriek in de RUNiversity namelijk: FROM WHERE I RUN. Iedere maand ga ik voor jou de leukste hardloopspots zoeken. Deze maand: Texel.

Texel
Met net bijna 14.000 inwoners telt Texel evenveel schapen als inwoners. In het voorjaar (nu dus) komen daar nog eens 17.000 lammetjes bij. Texel is dus een heus schapenparadijs. Maar het is niet alleen een paradijs voor schapen, ook voor hardlopers. Ik zal je hieronder vertellen en laten zien waarom.

DSC_1524

1) Je kunt er hardlopen zonder iemand tegen te komen.
Wie behoefte heeft aan rust zit absoluut op de goede plek op Texel. Met amper 14.000 inwoners en 170km2 kun je in alle rust een rondje gaan hardlopen. Een heuse droom voor iedere hardloopfreak.

DSC_1487 2

2) De duinen zijn je beste vriend voor een goede heuveltraining
Ik hou van heuveltrainingen en extra leuk worden ze als je je ook nog eens moet ploeteren door het duinzand. Aangezien het eiland voor de helft uit duinen bestaat is het een groot speelparadijs.

DSC_1448

3) De natuurgebieden zijn adembenemend
Op Texel bevinden zich veel mooie natuurgebieden. Zo heb je de Slufter wat een uniek gebied is dat in verbinding staat met de Noordzee. In de zomer is het hele gebied paars gekleurd! Je kunt hier eindeloos hardlopen over het vlakke landschap, jezelf uitdagen over de heuvels en eindigen met een prachtige loop langs het strand.

4) Je hebt er ook nog eens bossen
Al was dit niet altijd zo. Het bos is namelijk aangelegd in de vorige eeuw. Maar dit mag de pret niet drukken. Je kunt hier heerlijk lopen en met steenworp afstand bevind je je op het strand.

DSC_1402 2

5) Je spot de mooiste vogels onderweg
Texel heeft veel beschermde natuurgebieden voor vogels. Zo kun je heerlijk lopen in het oosten van Texel waar de vogelgebieden Utopia en De Schorren zich bevinden. Extra leuk van dit gebied is dat het zich bevindt aan de Waddenkant!

DSC_1480

6) Maar liefst 17.000 pasgeboren lammetjes moedigen je aan
Met deze super schattige beestje heb je geen running junkies cheerzone meer nodig!

DSC_1489

7) De bollenvelden maken grootse indruk
Niet alleen de natuurgebieden en de kustlijn van Texel zijn indrukwekkend, ook het binnenland maakt enorme indruk wanneer de bollenvelden prachtig in bloei staan!

DSC_1513
8) Je kan er door een woestijn lopen, zonder het warm te krijgen
De stranden van Texel zijn niet voor niets benoemd tot een van de mooiste stranden van de wereld. Ze zijn kilometers lang en wanneer het eb is honderden meters breed. Hierdoor lijkt het bijna alsof je je in de woestijn bevindt!

Wat is jouw favoriete locatie? Laat het me weten en wie weet staat volgende maand jouw favoriete locatie online!

?

Bregje (& Francien)

Follow my blog with BloglovinFacebook Instagram & Twitter

P.S. Aangenaam kennis te maken trouwens. Mijn naam is Bregje en ik ben hardlooptrainster. Ik deel wekelijks mijn kennis omtrent hardlopen met jou. Je kunt me niet alleen hier op Girls Love 2 Run volgen, maar ook op mijn Instagram profiel. Waar ik je dagelijks voorzie van tips, tricks en video’s. 

Recent