I dare you

Hardlopen, is dat niet saai? Die vraag wordt mij iedere maand wel een keer gesteld. Mijn antwoord? Je kunt het zo leuk maken als je zelf wilt.

Het is gemakkelijk om altijd voor dezelfde route te kiezen, maar gooi het ook eens over een andere boeg. Verruil het verharde pad eens voor een stevige run in het bos. En voor de meiden die aan zee wonen die boulevard mag je ook best inruilen voor het strand (ik ben jaloers!).

Blijf jezelf uitdagen! Hoe je dat kunt doen? Ik probeer iedere keer dat ik ren (afhankelijk van hoe ik me voel) een snellere tijd neer te zetten. Dat vergt de nodige energie en soms zul je zelfs een eindsprint ergens vandaan moeten toveren om onder je vorige tijd te duiken, maar als het lukt…. Nou dan kun je trots zijn op jezelf!

Sprintjes trekken, je kunt me er s’nachts voor wakker maken! Op de basisschool bestond het fenomeen sportdag nog. De 80 meter sprint was voor mij gemaakt. Kon ik mooi tegen een jongetje rennen om hem er vervolgens volledig uit te trekken (oké ik moet toegeven dat ik het duel ook weleens verloor). Tegenwoordig wissel ik mijn gewone runs af met een sprint run. Eén minuut sprint, één minuut joggen, één minuut sprint en ga zo maar door. Totdat ik bij de 15 minuten ben. Dan trek ik nog één keer een maximale sprint waarin ik de longen letterlijk uit mijn lijf ren en dan is het goed geweest. Fieke en ik kunnen tijdens een wedstrijdrun niet laten om op het laatste moment nog even iedereen in te halen ten overstaande van alle toeschouwers. ‘Vind ik leuk.’

Als je vrijgezel bent raad ik je aan om gewoon iedere week gebruik te maken van de zweet date. Dan is je run nooit meer hetzelfde, zeker niet als je varieert met de jongens ;-).

Tips? Anyone?

?

Francien

Follow my blog with Bloglovin

Recent