I must have to

Met nog iets minder dan twee weken te gaan tot de Damloop en 4 weken tot de halve Marathon van Amsterdam, mag ik dit weekend een tandje bijschakelen. De afstanden moet ik wel kunnen overbruggen, nu mijn snelheid nog verbeteren.

Ik weet dat ik dit weekend een hele grote en lange afstand ga afleggen, ik kijk er al een paar weken tegenop. Want hoe bereid ik me mentaal voor op een afstand die langer is dan 20 km? Normaal gesproken leg ik lange afstanden af met één van mijn running buddies. Fieke zit nog heel even  in het buitenland en mijn andere maatjes hebben de Urban Athlon in het verschiet liggen. Dus ik ga alleen. Maar waar ga ik rennen? En wat neem ik mee aan voedsel en drinken? Gels zijn zeg maar echt niet mijn ding en een banaan geeft me waarschijnlijk niet genoeg energie voor een run boven de 20 km. Daar heb ik meer voor nodig. Dan maar een high energy sportsbar op zak met daarbij een sportdrankje, denk ik? En een paar euro, zodat ik bij extreme dorst een ijskoude cola kan halen!

En wie zorgt ervoor dat ik toch door ga als ik onderweg mijn hardloopmojo verlies? Normaal word ik dan altijd even toegesproken door één van mijn runningbuddies. Nu moet ik dat zelf doen. Ik ben benieuwd of me dat gaat lukken. We will see.

Hoe bereiden jullie je voor op het lopen van een lange afstand? 

?

Francien

Follow my blog with Bloglovin, Facebook & Twitter

Recent