2 Travel | Ik ben Dom, Lomp & Famous!

Mijn naam is dus Frans, maar daar is dan dus ook alles mee gezegd. Jij bent waarschijnlijk al eens in Parijs geweest. Ik dus nog nooit. Eigenlijk heb ik al heel veel van de wereld mogen zien (Fiji, Kenia, Australia, USA, Thailand, Malaysia, Indonesia, Cuba en heel veel Europese landen/cities). Maar Parijs stond nooit echt hoog op mijn lijstje genoteerd.

I don’t need a map

Zoals je wellicht op Instagram (@girlslove2run) hebt gezien ben ik er toch. Zonder kaart slenter ik door de straten van Parijs. Mijn richtingsgevoel brengt me overigens nergens. Als ik de weg had moeten volgen (ook met kaart) dan was ik waarschijnlijk al in Lyon geweest… Gelukkig word ik op deze trip vergezeld door mijn vrienden die wel beschikken over een richtingsgevoel.

Korte aandachtspanne

Maar ik hou juist van dat geslenter, ik vind het helemaal niet leuk als ik verplicht allerlei dingen moet bekijken. Bovendien is mijn aandachtspanne nogal kort als het om kunst, geschiedenis en dergelijke gaat. Ik vind het veel leuker om zelf dingen per ongeluk te ontdekken.

I love 2 work

Gisteren was daar een goed voorbeeld van. Ik wilde de Eiffeltoren wel eens van dichtbij zien en er misschien wel op gaan om jou te verblijden met een prachtig shot van Parijs. Daar aangekomen bleken de rijen nogal lang te zijn… En omdat ik tussendoor ook gewoon aan het werk moest redde ik het niet om binnen anderhalf uur weer op de grond te staan. Na een half uur netjes met mijn medereizigers in de rij te hebben gestaan stapte ik vrijwillig uit de te lange rij om Parijs op een andere manier te ontdekken. Ik had broodnodig een Starbucks nodig om mijn werk te kunnen doen. Na her en der een Parisan de weg naar de dichtstbijzijnde Starbucks te hebben gevraagd, zonder resultaat overigens, besloot ik om plaats te nemen in het eerste de beste koffietentje met wifi. Ik sprak de woorden nog niet uit of ik zag er al één. Onder het genot van een HOT CHOCO opende ik mijn laptop. Ik deed (zo ongeveer) wat ik moest doen. Ik raak namelijk nogal snel afgeleid en in Parijs kun je zo heerlijk voorbij wandelende mensen bekijken.

Chicks on kicks!

Na anderhalf uur verliet ik het koffietentje om verder door de straten van Parijs te slenteren en dat nog steeds zonder kaart. Het leek wel of iemand van bovenaf de weg aangaf. Ik stuiterde op een supergave sneakershop, waar ik werd verleid door de meest vette Nikes! Jammer genoeg had ik de dag ervoor al supervette Nike Air  Force One gescoord. Toch heb ik wel een aantal sneakers aangehad. Na een half uur stond ik weer buiten.

Maje

Ik liep verder en uit het niets liep ik tegen de Maje aan. Wat een prachtige collectie, maar niet echt in mijn pricerange op dit moment. Mijn portemonnee bleef daarom netjes gesloten. Bovendien vond ik het zeer vervelend dat ik bij elk kledingstuk dat ik aanraakte een verkoopster naast me had staan die maar Frans tegen me bleef praten. Ik probeerde met mijn beste Engels duidelijk te maken dat ik alleen maar aan het rondkijken was, dit kwam echter niet aan. Daarom stond ik na 3 minuten al weer buiten.

Diane Von Firstenburg stinkt!

Ik bleef maar doorlopen totdat ik in de verte de Arc De Triomph voor me zag opdoemen. Daar moest ik heen! De weg er naartoe was lang maar wel heel mooi. Ik zag allerlei mooie appartementencomplexen, binnen tuintjes en een lege Daine Von Firstenburg waterbottle. Ik was direct verkocht en pakte de fles op van de grond. Wat een pareltje… Ik tilde de fles op en plaatste deze tegen een mooie achtergrond aan. Totdat er een niet te beschrijven geur mijn neus binnendrong… Misschien is een pislucht wel het juiste woord… Ik zette de fles gauw weer terug op de grond. Dit is nou een typische Francien-actie, want als ik een beetje had nagedacht dan had ik kunnen weten dat een zwerver deze fles had gebruikt als plasbuis. Ach ja… zoals ik al zei, hier moet je Francien voor heten om dit te overkomen.

Dom, Lomp & Famous

Snel wandelde ik verder met gewassen handjes dat wel. De Arc De Triomph was prachtig, maar wederom was mijn aandachtspanne aan de korte kant. We (ik en mijn travelbuddie) doken het metro station in om de La Defense te bezichtigen. Deze Arc De Triomph replica was mij onbewust bekend dankzij de videoclip van de Opposites, zij namen hier het liedje Dom, Lomp & Famous op. Na vier minuten naar La Defense te hebben gestaard en de nodige foto’s te hebben gemaakt liep ik door naar de Starbucks. Waar ik wederom enkele werk gerelateerd activiteiten moest uitvoeren.

I got hit by a bus

Na een uurtje vertrok ik richting de wijk Le Marais. Dit is eveneens de wijk waar ik de komende dagen verblijf. Het is een prachtige wijk met de meest fantastische winkels. Ik liep van de ene naar de andere winkel telkens stak ik een niet drukke weg over om ook de winkels aan de overzijde te bezichtigen. Dat ging best lang goed. Totdat ik als een kip zonder kop de straat overstak en daarbij een bus een soort van volledig over het hoofd zag. Gelukkig zag de bus mij wel… Met een luidde toetergroet als gevolg. En dat alles op slechts een halve meter afstand van mijn gezicht. Ach ja ook daarvoor moet je Francien heten. En wederom moest het de hand van boven zijn die me gered heeft.

Je moet niet zitten aan m’n Nikes

Daarnaast spotte mijn travelbuddy van heel veraf een Nike logo. Ook daar moest ik natuurlijk heen. Deze shop verkocht allerlei exclusieve Nike products! Ik paste daar een prachtige jas (not) gewoon omdat ik zo verbaasd was over de vormgeving en het materiaal van de jas. Vind je ‘em niet prachtig? Het t-shirt kon ik niet laten liggen en verdween daarom in mijn tas (nee die heb ik niet gestolen die heb ik netjes afgerekend). Alleen kwam ik er bij thuiskomst achter dat ik een mannenshirt had gescoord. Ach ja ik kan alweer zeggen ‘that is so me!’

Mijn portemonnee blijft gesloten

Ook al moest mijn portemonnee gesloten blijven, toch kwam ik thuis met de nodige aankopen. In het buitenland koop ik altijd onder het motto ‘in Nederland heb je dit ECHT , maar dan ook ECHT NIET!’ Getuige ook deze foto.

Voor vandaag staat er een run gepland naar de Eiffeltoren. Foto’s plus een verslag volgen snel! Enjoy your Sunday!

?

Fieke & (Francien)

Follow my blog with Bloglovin, Facebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: GirlsLove2Run) to keep up to date! See you

Recent