It’s D-Day

Girls, It’s D-Day! De Damloop start in slechts enkele uren… Zijn jullie er klaar voor? Wij zijn een klein beetje zenuwachtig om eerlijk te zijn. Nog voordat jullie van start gaan willen we een aantal tips met jullie delen : ).

  1. Vergeet je startnummer niet! Dit is ons al eens overkomen, niet echt handig. En veiligheidsspeldjes zijn ook altijd handig. Meestal toveren we die last-minute nog uit de keukenlaadjes van onze Mama’s. Maar tegenwoordig wonen op onszelf… Jammer, maar helaas. Bij de start zijn ze ook verkrijgbaar, dat scheelt een hoop last minute zoekwerk.
  2. Je ontbijt? Eet iets licht verteerbaars 1,5 uur tot 2 uur voordat de wedstrijd begint. Het moet wel iets zijn dat rijk is aan koolydraten. Bijvoorbeeld Brinta, banaan, appelpartjes met een pindakaasdip (tips zijn welkom).
  3. Drink voor de race een groot glas met water, dit zorgt voor voldoende hydratatie. Als je langer dan een uur rent (wat waarschijnlijk het geval is bij de Damloop, tenzij je echt supersnel bent) kun je tijdens de race kiezen om een sportdrankje te nemen. Er zijn meerdere drinkpunten te vinden op het het parcour van de Damloop. Daar worden naast bekertjes water ook bekertjes met sportdrank uitgedeeld. Sportdrankjes zorgen ervoor dat je sneller vocht opneemt en minder snel uitdroogt.
  4. Ook wordt er fruit uitgedeeld tijdens de Damloop. Bananen en sinaasappelpartjes. Wij nemen dit tot ons, omdat het een extra energieboost geeft aan je lichaam. Wij zijn vooral fan van de sinaasappelpartjes.
  5. Vergeet vooral niet te genieten! Het is één groot feest op en naast de route! Dweilbandjes, high fives en juichende toeschouwers zijn onlosmakelijk verbonden met de Damloop.
  6. De fotoboog 1 km voor de start moet je vooral niet aanzien als de finish. Dit is ons de eerste keer wel overkomen. Best gênant als je al stilstaat en je blijkt er nog helemaal niet te zijn..
  7. Laat het thuisfront ook meegenieten van je run! Een statusupdate of je uitkomst delen met je vrienden via Nike+, Facebook, Twitter of Instagram is zo gebeurd. Extra cheer-on’s zijn natuurlijk altijd welkom : ).
  8. Als je het gevoel hebt dat je niet verder kunt moet je gewoon doorgaan, want je kunt het wel! Keep believing in yourself! Af en toe een stukje lopen is niet erg, als je daarna maar weer de draad oppakt, want finishen in Zaandam is echt geweldig. ECHT!
  9. Last but not least, vergeet je ons geen gedag te zeggen als je ons ziet. Dat zouden we echt heel leuk vinden!

Succes allemaal! Extra tips anyone? Zo, zijn jullie er klaar voor?

?

Fieke & Francien

Follow my blog with Bloglovin, Facebook & Twitter

Recent