Koos T-shirtloos

Ik had deze blogpost zoveel verschillende ti(e)tels kunnen geven: b(h)lauwtje lopen, de nodige ondersteuning, GO or NO GO, boobcamp. Francien wat heb je gedaan? Ik heb iets gedaan wat in mijn mind altijd als een absolute NO GO gold…

Running sucks
Toen ik vanochtend in mijn ‘RUNNING SUCKS’ shirt het Vondelpark aanviel, kreeg ik het Spaans benauwd. Niet alleen omdat het dus heel benauwd was, maar omdat ik in de verleiding stond om halverwege het Vondelpark mijn shirt uit te trekken. Je bent een sportblogger of je bent het niet. Ik weet dat Fieke dit nooit zou doen (althans dat denk ik). Ik daarentegen heb een reputatie hoog te houden als het gaat om ‘gekke’ sport gerelateerde onderwerpen en het bespreekbaar maken daarvan. Zelf ben ik altijd redelijk gefascineerd als ik iemand in sport bh voorbij zie komen. In The States is het heel normaal, maar of dit ook voor Nederland geldt? Time to put it to the test!

Geschreven vanuit mijn beleving.
Francien ga je dit echt doen? Ik stop met lopen en ga zitten op het bankje. Gaat mijn shirt uit? Is dit aandachttrekkerij of ben je echt nieuwsgierig? Eerlijk, aandacht trekken kan ik op heel veel andere manieren doen. Daarvoor hoef ik niet in mijn sport bh te lopen. Ik kan mijn nieuwsgierigheid niet langer onderdrukken. Langzaam trek ik mijn shirt uit. Snel slinger in een Tweet + Instagram foto de wereld in. “Running through the Vondelpark in a sports bra! GO or NO GO?” Als ik word gepasseerd door 2 meisjes ga ik snel weer zitten. Ze doen hetzelfde als wat ik zou doen. Ietwat verbaasd kijken ze me aan om vervolgens verder te lopen. Jij mag raden waarop ik het gespreksonderwerp van die 2 heb gebracht. Ik blijf nog 5 minuten zitten, telkens als ik op wil staan zie ik meiden lopen die me vast heel raar vinden.

Boozem check
Eindelijk vind ik de moed om op te staan. Terwijl ik opsta doe ik nog een final boozem check. Tja, zo’n sport bh laat precies zien wat erin zit, 2 puntjes steken net iets te prominent naar voren. Hoe ga ik dit probleem oplossen? De wind maakt het er niet gemakkelijk op. Er zit maar maar 1 ding op in dit geval… Tietjes vooruit (daar hoef ik met die Madonna puntjes vandaag geen moeite voor te doen) en gaan met die banaan.

Amerikanen
Ik ben nog geen 10 meter onderweg en de eerste comment is binnen… ‘If I had that body I would run in my sports bra all the time!’ Ik draai me om en loop op ze af. I love Americans. Ik voel direct de nijging om mezelf te verdedigen. “Normally I wouldn’t do this, but since I’m a sports blogger I’m putting myself to the test.” “Girl, this is common sense in The States!” “Well in The Netherlands it isn’t!” Girl, The Netherlands is all about sex!” “OK.” “I need prove for my blog, can you snap a photo?” “Girl, of course!” Na 3 foto’s ren ik weg.

Oh boy!
Wat voel ik me ongemakkelijk. Als ik de eerste jongen passeer, houd ik mijn buik in. Onzekerheid? Heus niet ;-). Ik durf hem niet aan te kijken. Normaal gesproken heb ik daar geen moeite mee. Mijn koptelefoon zorgt ervoor dat ik niet nog meer opmerkingen mee krijg. Langzaam aan durf ik om me heen te kijken. Telkens als ik een meisje passeer of andersom weet ik dat ik haar stof tot nadenken geef. Slechts 1 meisje kijkt van verbazing 2 keer om. Begrijpelijk, want dat zou ik zelf ook doen.

Mooi boy
Mijn t-shirt heb ik aan mijn linker bil gehangen. Ik voel me nu net zo’n Amerikaanse mooi boy die übercool door Central Park denkt te rennen. Back to reality. Ik zie verschillende Tweets en Instagram berichtjes binnenkomen op mijn telefoon. De meeste zeggen GO! Slechts een enkeling is wat huiverig en keurt het af. De mooiste reactie? ‘No go, het is hier geen LA.’ Dat klopt denk ik bij mezelf, dit is Amsterdam.

Bouwvakkers!
Ik loop rustig verder. Als ik ter hoogte van het Oude Filmmuseum ben, dient het ultieme testmoment zich aan. BOUWVAKKERS! Bouwvakkers zijn altijd eerlijk én vrolijk. Net als ik ze wil passeren slaan ze af. Weg testmoment. Nog geen 4 minuten later passeer ik mijn Amerikaanse vriendinnen weer. “YOU GO GIRL!” Ik zwaai net iets te blij terug, waardoor mijn tietjes iets te hard meeklappen. Mijn sport bh is superfijn, toch merk ik dat ik de volgende keer een sport bh met ietsje meer ondersteuning nodig heb.

Sprintjes?
De final test. SPRINTJES! Mijn C-cup ligt een klein beetje dwars. Vooral mijn linker borst ervaart het sprinten als apart. Ik heb geen idee hoe mijn voorgevel eruit ziet als ik in volle sprint bent. Alleen voorbijgangers kunnen dit aanschouwen.

GO or NO GO?
Dan de hamvraag, vind ik het zelf een GO or NO GO? Ik vind het een GO. Het voelde in het begin wat ongemakkelijk. Tegelijkertijd vond ik het ook heel relaxt, mijn zelfvertrouwen nam met de minuut toe. Het was ook nog eens heel verkoelend in deze benauwde weersomstandigheden.

What about you? Hardlopen in een sport bh, GO of NO GO?

?

(Fieke &) Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent