Look pro, go slow

Marloes: Na een mentale hardloop-dip waar maar geen einde aan leek te komen, heb ik mijn hardloop-mojo terug.

Ik geniet weer van mijn rondjes. En dat heeft echt niets te maken met het begin van een nieuw jaar. Januari is en blijft nog altijd een grote &*^maand met zijn kou en vooral zijn regen. Dat minus de kerstgezelligheid, maar wel met het opgezette gevoel waar Kerst en Oud en Nieuw je mee achterlaten, maakt het niet bepaald mijn favoriete maand. Januari maakt me eerder knorrig dan dat het motiveert.

Anyways, het was dus niet het gevoel van een nieuwe start dat gezorgd heeft voor hervonden hardloop-zin. Nee, het was het thermo shirt. Van Odlo, verkregen bij Runnersworld (no spon. Was het maar spon. Dan had ik er niet maar 1). Ik kreeg hem dus al in #DOcember van Francien & Joyce. Als ik hem aandoe verander ik in een klap in de gestroomlijndere versie van mezelf en dat doet wonderen voor mijn prestaties. Ik glij over de dijken als een mes door boter en ik loop ieder hardlooprondje alsof ik een wedstrijd loop. Met mijn blik op oneindig blaas ik iedere vijf seconden hard uit door mijn mond, want nee mensen, dit is namelijk niet makkelijk. Dit is hardlopen, niet joggen, en dat is een lifestyle. Kijk maar eens even hoe de baas dat doet.

De realiteit is natuurlijk keihard ‘look pro, go slow’. Dat weet ik ook wel. En ik ben mij er ook van bewust dat zelfs dat pro-e er behoorlijk van af is als ik terug kom van mijn rondje rennen en mijn shirt lichtelijke is opgekropen, maar dat is geen probleem. De Nederlandse winter is zuur, maar helaas niet zuur genoeg voor mijn nieuwe shirt en ik. Met mega sauna-vibes tot gevolg, maar het is niet voor niets thermo onderGOED.

Maar het maakt mij allemaal niet uit. Ik en mijn Blackcomb shirt zijn blij. Wat een nieuw doel niet lukte, is het shirt wel gelukt: ik heb weer zin om te rennen. Doet ‘ie toch goed. Shirtje, mocht je dit lezen: bedankt. Aankomend weekend doen we de halve marathon van Egmond, dat beloof ik.

Ps. Wil je er nou ook zo over gemotiveerd en blij bijlopen? Dat is mooi, want Francien en Joyce mogen er (namens Runnersworld) tijdens #JANUarIK nog weer een tweetal weggeven. Gewoon even die 15 workouts wegtikken, van slaapkamerworkouts tot aan skiën. Het kan ze niet gek genoeg zijn, zolang je maar in beweging komt! Je hebt tot 31 #JANUarIK. 

_____

Marloes wie?!
Marloes Berghege is schrijfster (voor &C en Girls Love 2 Run) en loopt hard. Niet heel hard, maar ze loopt wel. Marathons zelfs en dat kan ze zelf ook nog steeds niet geloven. Verder is Marloes bekend (bij cafetaria Toetje), een absolute lees nerd, doet ze allang niet meer waar ze voor gestudeerd heeft, draait ze graag Hazes en niet eens stiekem, wordt ze kriebelig van lange nagels en is ze getrouwd met een sport gekkie.

Niets meer missen van Girls Love 2 Run?
Volg ons dan op Instagram of Facebook en blijf up to date!

Recent