AFTERDARK

Vlak na Franciens coming out, ontmoet zij diverse uitgevers. Er wordt haar media training, coaching en een glas champagne (aan)geboden. Waarna Francien, in goed overleg, tekent bij uitgever Kosmos. Zo begint haar leven als schrijfster. Francien schrijft het boek op basis van haar eigen nachtmerrie (23 juni 2002).

Die scène in haar leven ziet er schitterend uit. Het is Francien’s droom, vlak voordat ze na allerlei ontberingen ten onder gaat aan haar eigen succes.

Nachtbraker
De hoofdrol wordt gespeeld door niemand minder dan Francien Regelink. Vanuit dat prospectief (vooruitblikkend) is AFTERDARK geschreven. Regelmatig stapt ze in en uit haar eigen wereld en altijd is die fijne uitgever in de buurt, hardloopschoenen nabij en vormt Girls Love 2 Run haar steun en toeverlaat. Na die inleiding opent het decor van deze voorstelling zich in al zijn grootsheid: je kijkt aan tegen de Universiteitsbibliotheek, gelegen aan Drift 27 (Franciens geluksgetal) in Utrecht. Je bent van een afstand als het ware op bezoek in de (be)leefwereld van Francien.

Thema_afterdark_GL2R (2)

Nachtmerrie
Het verhaal wordt vrij simpel verteld: de druk van een naderende deadline. Een regelrechte nachtmerrie of een droom die werkelijkheid wordt? De vlucht naar haar onderduikadres (Newcastle, Kaapstad, Willemstad). Haar bestaan als marathonloopster wordt verder uitvergroot: de voorbereiding, de reis naar de finishlijn op Curaçao.

Een groot deel van de maand durende voorstelling speelt zich af op Girlslove2run.com, waar ze voor even ontsnapt aan de naderende deadline. Waar ze haar gedachten en belevenissen de vrije ‘loop’ laat. Het is hier dat ze je meeneemt op haar reis naar de finish die haar opwacht. Op 29 november ga je zien of deze ontmoeting ook daadwerkelijk plaatsvindt.

Eveneens ontmoet ze hier, samen met haar team, mensen die zijn weggelopen uit hun eigen nachtmerrie. Gevlucht.

Thema_afterdark_GL2R (3)

Dodelijke deadline
De nadruk in dit verhaal ligt op de toenemende druk. Bezwijkt Francien aan de gevolgen van haar overvolle (sociale media) agenda, FOMO, uitstelgedrag en een kilometertekort? De vraag die eenieder om haar heen, terecht, stelt: ‘Lukt het Francien om onder druk te presteren?’ Terwijl je over haar schouder meekijkt en -leest.

Vrijdag- zaterdag- en zondagnacht
Francien zal niet rusten voordat haar verhaal het digitale papier bereikt. Daarvoor zal zij haar vrijdag- en zaterdagnacht gebruiken.

Thema_afterdark_GL2R (4)

Museumnacht
Als Francien slaapt en geen deel uitmaakt van een nachtmerrie droomt ze over de mooiste Museumnacht routes (7 november aanstaande). Die ze al rennend aflegt. Ze doet dit niet geheel onopvallend. Ze zal te herkennen zijn aan haar reflecterende hardloop gear, waarmee ze schittert in de Amsterdamse Museumnacht. Als voorbereiding op wat komen gaat, de KLM Curacao Marathon.

Loop je met haar mee door de nacht? #AFTERDARK

?

Francien  & Team Girls Love 2 Run

Foto’s door Joyce Bongers
Eindredactie door Anneloes Dijkman

Follow my blog with BloglovinFacebook Instagram & Twitter

P.S. Ik gebruikte deze prachtige recensie, over het toneelstuk ANNE (auteur van het mooiste dagboek ooit), als leidraad voor mijn verhaal.

P.P.S. Francien verschijnt hier ten tonele in de nieuwe Puma Nightcat & PWR collectie.

 

Recent