Marathon Madness | READY? SET. GO!

Nog maar 2 weken tot de Berlijn Marathon. Op uitnodiging van Adidas reizen Fieke en ik af naar Berlijn. Fieke gaat de gehele verslaglegging rondom deze race doen. Ik krijg de illustere taak om ditzelfde te doen rondom de Damloop aka de generale repetitie. Ik weet wat je denkt, 16 kilometer is niet hetzelfde als 42 kilometer. Klopt. Toch is mij verteld dat ik tijdens de Damloop alles moet geven, alles. Niet een klein beetje, niet half, alles. Ik breng mijn lichaam op die manier in opperste staat van paraatheid. Eerst ga ik helemaal kapot. Daarna komt er een volledige stilte van 6 dagen. Absolutely no running at all. Mijn lichaam moet op het moment suprême namelijk shinen en dat 42 kilometer lang.

De twijfel slaat toe. Heb ik wel genoeg getraind? Ik ging zomaar van 21 kilometer naar 32 kilometer om vervolgens nog 1 keer 30 kilometer te lopen. Tussendoor heb ik allemaal korte afstanden gedaan. Ik heb dit keer de alcohol niet laten staan. Slaap was de afgelopen tijd overrated. Foodwise was het niet geweldig. Toch geloof ik in mezelf. Er is 1 ding waar ik heel zeker van ben en dat is mijn doorzettingsvermogen als het om hardlopen gaat. Diepgaan doe ik zelden. Veiligheid, de zekerheid om het te halen. In Berlijn ga ik voor onveiligheid. Bewust. Ik kies er bewust voor om heel diep te gaan. Al ga ik helemaal kapot, al breek ik mijn been. Ik loop. DOOR. Dit is waar ik voor gemaakt ben. Dit is mijn doel. Dit is wie ik ben. 42 Kilometer lang. Ik loop. DOOR.

Laat ik nog wat eerlijker met je zijn, de afgelopen tijd moest ik van heel ver komen. Hardlopen hield me op de been. Wat er na de marathon gebeurd? Geen idee. Val ik een zwart gat? Nee, want ergens heb ik het gevoel dat er nog iets heel bijzonders gaat gebeuren. Geen idee wat. Geen idee wanneer, maar wel snel.

Ik ben er klaar voor. Ik kan niet wachten. Nu ben jij aan de beurt. Ben jij #raceready? 

?

(Fieke &) Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date!

Recent