Marathon madness | The ultimate test

Gister was het zover. Ik zou er eindelijk weer eens een afstand uitpersen die langer was dan 7 km. Nadat ik in 2 maanden nog 1 keer eerder 20km had gerend, was het daar ook de hoogste tijd voor. Zeker als ik nog naar Berlijn wilde. Het begon al goed, Francien zou me er doorheen slepen, maar moest helaas onverwachts een bezoekje aan haar ouders brengen. Ik moest het dus zelf doen… Opgeven is zeker door m’n hoofd gevlogen;)

Ik had m’n wekker om half 9  gezet, niet te vroeg en niet te laat. Stond op, propte een banaan in m’n mond en dronk een kop koffie. Dat van die koffie had ik ergens gelezen. Het moet als een peper in je kont werken. Nou mooi niet. Ik kreeg er gewoon buikpijn van. Maar goed, daar ren je doorheen hè;)

Ok, ik was dus klaar om naar buiten te gaan. Ik had die dag ervoor een route uitgestippeld, maar bedacht me toen ik de trap afliep dat die route stom was en ik er wel wat anders van zou maken. Ik zette koers naar het Vondelpark. Daar aangekomen nam ik snel een slok uit het fonteintje en rende verder. Na het eerste rondje wist ik wat ik ging doen. 3 rondjes en dan langs de Albert Cuijp weer naar huis. Het ging lekker, ik had een fijn muziekje op en was vol vertrouwen.

Tot km 10… Toen ging ik m’n enkel weer iets meer voelen, vervolgens werd m’n, toch al stijve, kuit stijf en een km later voelde ik zelfs m’n buikspieren tegenwerken. Not good. Maar ik was ondertusesn wel al het Vondelpark uit en echt onderweg naar huis. En dus heb ik doorgezet. Niet van harte, maar toch. Voor m’n huis zat ik op 14,84 km dus heb ik nog even een paar keer heen en weer gerend en er 15 km van gemaakt. Als ik verder kon was ik nog even doorgegaan maar het zat er even niet in.

Wat dit betekent voor de marathon? Ik ga er gewoon naartoe. Komende weken doe ik iedere week zo’n test en kijk ik hoever ik kom. Als dat betekent dat ik in Berlijn na een halve uitstap, so be it. Ik heb dat startbewijs gekregen (thank you Adidas), en zo kan ik in ieder geval de sfeer proeven toch?

Heb jij nog gerend dit weekend? Of staat er nog iets op je programma deze zondag?

?

Fieke (& Francien)

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent