Moodie Foodie

Dit meisje moet eerlijk toegeven dat ze al meer dan een week super ongezond eet. Hoe dat komt? Als ze nog kan uitspreken dat ze druk is, dan is ze niet druk genoeg, dus dat spreekt ze dan ook maar niet uit. Het meisje heeft gewoon heel veel te doen…. Ja wat dan? En heeft niet iedereen daar last van? Ja vast wel… En is dat dan een goede reden om ongezond te eten? Nee dat lijkt het meisje niet. Maar dit meisje beschikt nog steeds niet over een werkend fornuis. Daarvoor moet ze eerst haar Papa inschakelen, alleen heeft ze daar ook nog geen tijd voor vrij kunnen maken in haar (Iphone)agenda.

Na het zien van haar eigen food diary besloot ze deze toch maar niet te publiceren op het blog. Want ze moet zich diep, maar dan ook echt diep schamen voor haar eetgedrag van de afgelopen weken. Cola en snoep vormden de leidraad in haar diary. Niet echt representatief voor zo’n sportief meisje. Of vind je van wel? Hierdoor is ze fysiek ook iets minder sterk dan ze dacht…

Dan is er nog het chronische slaaptekort, wat ze veroorzaakt door heel slecht te eten en door net iets teveel dingen in 24 uren te willen stoppen (lees: hardlopen, werken, vriendinnetjes bezoeken, bloggen en stappen). Lowlands was met haar gesteldheid misschien net iets teveel van het goede. Tel daar de hitte daarbij op en dit meisje is letterlijk uitgeteld…

Ik denk dat dit meisje haar zelf even heel goed moet toespreken alvorens ze doorgaat zichzelf moe te maken. Ze mag dan wel een beetje druk gedrag vertonen, ADHD’erig gedrag zelfs. Maar ook dit meisje is soms wel eens rustig, heel rustig. Nu dus, want de puf is eruit.

Nadat dit meisje zichzelf had toegesproken, dwong zij zichzelf om maar direct de koe bij de horens te vatten… Ze bracht een bezoekje aan haar favoriete eetwinkel FOODWARE. Waar alles vers bereid wordt. Het leek net of haar Mama voor haar gekookt had, dit was niet het geval, maar het geeft in ieder geval wel aan hoe goed de kwaliteit van deze winkel is.

Daarna ging het meisje naar huis om bij te slapen, helaas is ze de afgelopen tijd al acht keer door haar bed heen gezakt. Het bed is bij de opbouw toch iets minder goed door haar in elkaar gezet dan ze dacht… De beneden buurvrouw is daar vast ook heel erg blij mee!? Daarom besloot het meisje om het heft in eigen handen te nemen. Ze heeft haar bed letterlijk stuk getrapt (getuige ook de foto’s). Dat ging niet helemaal zoals gepland, maar vanaf nu slaapt ze lekker met haar matras op de grond. Totdat ze eindelijk genoeg geld heeft om die felbegeerde extreem exclusieve Ikea slaapbank te kopen.

Dit meisje blijft zich de komende week elke keer streng toespreken. Daar is ze zelf ook het meest gebaad bij. En dan durft ze wellicht haar eet diary alsnog te publiceren…

Last but not least, dit meisje vraagt zich af wie er ook weleens heel te moe is om gezond te doen?

?

Francien

Follow my blog with Bloglovin, Facebook & Twitter

P.S. Foodware zit niet alleen in Amsterdam Zuid, maar is ook te vinden in het Centrum van Amsterdam (Looiersgracht 12) en in de Jordaan (Westerstraat 116).

Recent