Editorial #JANUari

Je mag best weten dat dit de tiende poging is om de editorial van #JANUari te schrijven. Die andere negen waren simpelweg niet goed genoeg. Normaal gesproken vertel ik je wat er de aankomende maand allemaal gaat gebeuren op Girlslove2run.com. Dat doe ik deze keer niet, omdat hetgeen dat ik later vandaag bekend maak van invloed is op het gehele jaar. Of beter gezegd op de toekomst van Girls Love 2 Run.

Behind the scenes
Ik heb de afgelopen tijd vooral heel veel dingen achter de schermen gedaan. Dat deed ik niet alleen. Dat deed ik samen met iemand die me heel dierbaar is. Je mag ook weten dat ik dat deed voor jou. Zelfs mijn vrienden, familie en jij dachten af toe dat ik compleet van de wereld verdwenen was. Soms was dat ook zo, omdat ik niet wist waar ik moest beginnen. Ik moest wennen aan alles dat komen gaat.

Koos Werkloos, maar niet heus
Het afgelopen jaar voelde ik me meer dan eens werkloos. Ook al ben ik dat geen moment geweest. Ik ging mijn eigen weg. Het is gek om te bepalen waar ik ga en sta zonder dat iemand  (lees: manager of baas, zakenpartner) daar iets van zegt. Zeker als je je beseft dat ik als A D H D’er moeite heb met het structureren van mijn dag. Werken in loondienst geeft zekerheid en structuur. Het is vastomlijnd. Als zelfstandig onderneemster ben ik zelf verantwoordelijk voor het aanbrengen van structuur en genereren van inkomen. Beide vind ik lastig en toch doe ik het. Althans ik doe een poging daartoe. Ik heb geaccepteerd dat geen enkele dag hetzelfde is. Ik heb ondervonden dat het af en toe ontzettend moeilijk is om dit alles te bewerkstellingen en er daarnaast een sociaal leven op na te houden. Ik ben vriendschappen kwijtgeraakt door mijn eigen toedoen, omdat ik af en toe tekort schoot in zijn van een goede vriend of vriendin. Ik begreep hen niet en zij mij niet. En dat is okay. Dat hoort erbij. Dat doet pijn. Ontzettend veel pijn zelfs, maar het is okay. Het komt goed. Ook als het niet goedkomt.

Snapback Girls Love 2 Run (8)

Ik volg mijn hart
Toch heb ik geen enkel moment spijt gehad van mijn besluit. Ik heb namelijk ontzettend veel mooie dingen neergezet het afgelopen jaar. Dat heb ik niet alleen gedaan. Dat heb ik met mensen gedaan die ik stuk voor stuk enorm bijzonder vind. Ik heb gewerkt met alle grote namen in de sportwereld, maar ook ver daarbuiten. En het fijnste van alles vind ik misschien nog wel dat ik even kon gaan en staan waar ik wilde. Mijn hart volgen. Datzelfde hart brengt me keer op keer bij jou uit. Dat hart besefte eveneens dat het leven leuker is als je de momenten die meemaakt deelt met anderen. Er is één iemand in het bijzonder, waarmee ik dat wil delen. Namelijk met mijn nieuwe zakenpartner. Ik kan haar niet in woorden omschrijven. Omdat ze niet beseft wat ze tot nu toe en dat is vier jaar voor mij gedaan heeft. Die partner stel ik later vandaag persoonlijk aan je voor. Ik wil alleen dat je eerst weet waarom deze persoon er bijkomt.

Ingrediënten 
Ik geloof namelijk dat Girls Love 2 Run het verdient om nog heel lang mee te gaan. In welke verschijningsvorm dan ook. Door de jaren heen ben ik tot het besef gekomen dat ik niets gaver vind dan dat je naar me toekomt om me te zeggen dat je aan hardlopen doet, omdat Girls Love 2 Run je daartoe inspireert. Ik vind het lastig om te zeggen dat ik je misschien wel geïnspireerd heb, omdat Girls Love 2 Run mogelijk gemaakt wordt door heel veel mensen. Ik vind het ook gek om uit te spreken dat ik beroemd wil worden. Niet voor de fame, maar om op die manier nog meer mensen in beweging te brengen. Ik wil je motiveren, maar vooral ook raken met hetgeen dat ik doe. Dat ik het af en toe lastig vind om enkel over hardlopen te schrijven na vier heb je misschien gemerkt. Toch is hardlopen en schrijven voor mij de meest consistente activiteit naast slapen en eten. Om die reden vormen ze ook de basis ingrediënten van alles wat ik doe. Diezelfde ingrediënten komen daarom ook terug in mijn boek.

LINDA
Ik wil oprecht de LINDA van de sport zijn. LINDA is naar mijn mening iemand die anderen weet te raken en herkenning wekt bij een ieder die haar volgt. Als ik dat kan zijn in de sportwereld, dan pas heb ik mijn doel bereikt. En zoals je weet staat er naast LINDA iemand die dit samen met haar realiseert. En daarachter staat zelfs nog weer een heel team. En voor hen staan volgers, fans, kijkers en lezers.

Race?
Ik heb iemand naast me nodig om dit te realiseren voor Girls Love 2 Run. Ik hoef niet perse groter te worden. Ik wil jou samen met die persoon meer diepgang bieden. Ik wil dat je het idee hebt dat je bij ons hoort. Laat ik het ik dat nog eens duidelijker verwoorden. Je moet weten dat je bij Girls Love 2 Run hoort. Ik wil dat je je tot Girls Love 2 Run wendt als je opzoek bent naar inspiratie, motivatie en herkenning. Die drie elementen krijgen gestalte in blogposts, interviews, merchandise photo shoots en video’s. En als ik over Girls Love 2 Run nadenk dan kan ik telkens maar aan één ding denken en dat is het organiseren van een eigen race in mei of juni. Dan kan ik namelijk een ieder die Girls Love 2 Run kent offline ontmoeten. Dat lijkt me zo gaaf. Bij de organisatie daarvan heb ik die partner en jou heel hard nodig. Dit geldt eveneens voor mijn team en crews.

Als ze durft
Laat ik voorop stellen dat die prachtpersoon in het begin nog een klein beetje op de achtergrond is, maar stapsgewijs ook zichtbaarder wordt op Girls Love 2 Run.

Gordon
Om een lang verhaal kort te maken en Gordon te citeren

‘Ik kan het niet alleen
Veel te stil om mij heen
Zo zonder jou kan ik niet, wil ik niet’

En dat wil ik inderdaad niet. Samen kom ik verder. Veel verder. Ik spreek je straks. En daarna spreekt mij nieuwe partner je nog een keer aan in hoogst eigen persoon. Kortom je mag vandaag best drie terug komen op Girls Love 2 Run. 

?

Francien & ….. …….

Foto’s gemaakt door Joyce Bongers

Follow my blog with BloglovinFacebook Instagram & Twitter

P.S. #JANUari staat natuurlijk in het teken van de te gekke challenge. Alles daarover vind je hier. Ik reis binnenkort naar Disneyland Paris om alvast de route te verkennen en voor een zweetdate met Mickey. Over zweetdates gesproken ik ga de Queen B’s van de lage hardlooplanden (lees: dé aanstormende hardlooptalenten van Nederland) voor je aan de spikes & heels voelen. Deel mijn favoriete Disney films met jou, want naast al dat sporten moet je natuurlijk ook uitrusten. Voorzie je van de laatste apps en technische snufjes die het sporten veraangenamen. Kortom het wordt een drukke, maar uiterst leuke maand!

Recent