Part I HillBillies In The Making

Hebben we je al verteld dat we heuvels op en af gaan rennen in San Fran? In zo ongeveer elke blogpost van de afgelopen week kwam dit saillante detail terug. Met een vrijwel plat Nederland, op twee bergen na, vroegen we jullie om hulp. En die kregen we massaal, want waar kun je heuvels vinden om op te trainen? Dankzij jullie vonden we een prachtige heuvel in het Amsterdamse Bos.

We gingen op ‘hardloopdate’ met niemand minder dan Marko Koers, beter bekend als Coach Koers. Alvorens we aan de trainingssessie begonnen werden we eerst voorzien van de nodige tips en adviezen. En om eerlijk te zijn, die konden we héééééél goed gebruiken als ‘hillbillies in the making’.

Om klokslag half 3 ging de training van start. We begonnen met een korte loopanalyse. Waarbij Marko ons adviseerde om kleine stapjes te zetten, iets wat Francien nogal moeilijk vond.. Maar oefening baart kunst! Na enkele minuten had Francien de slag ook eindelijk te pakken. Fieke beschikte al over deze looptechniek en had het daardoor iets makkelijker.

Na 10 minuten kwamen we aan bij de prachtige heuvel! Van ver af leek het een eitje, die renden we toch met gemak op? Dat hadden we dus mooi mis! Marko vroeg ons op interval niveau de heuvel op te rennen. Dit tempo lag beduidend hoger dan ons eigen niveau en dan moet je ook nog omhoog… Er werd hevig gezwaaid met de armen, maar dat mocht dan ook! Al hijgend bereikten we de top.

Veel tijd om te genieten van het uitzicht was er niet, want we moesten de heuvel ook weer af… En omdat het de hele ochtend geregend had was dat toch even iets moeilijker dan gedacht. In volle sprint wilden we naar beneden stormen. Maar na enkele meters ontdekten we al dat dit niet echt het slimste idee was. Nat gras in combinatie met modder staat bijna  garant voor een valpartij. Dat gebeurde gelukkig niet, maar we maakten wel af een toe een uitglijertje. Toch best fijn zo’n schoen met een goed profiel.

Daarna renden we de heuvel nog enkele keren op en af! Hoe vaker je dat doet des te zwaarder het wordt, maar dankzij de goede begeleiding van Marko werden we gepusht om het beste uit onszelf te halen. Als we dit alleen hadden moeten doen waren we waarschijnlijk al na 10 minuten gestopt voor een uithijg pauze. Aan de achterkant van de heuvel bevond zich een trap die we ook meerdere malen zo snel mogelijk op en af moesten rennen. Dat was zwaar, maar ook heel erg leuk! Moe, maar zeer voldaan renden we terug naar onze startlocatie.

Dit was het wat betreft de run! Later op de middag posten we Part II waarin we de tips en adviezen die we kregen met jou gaan delen! So Stay tuned!

Zien we jou binnenkort ook de heuvels op- en afrennen of kies je toch liever voor een vlakke run?

?

Fieke & Francien

Follow my blog with Bloglovin, Facebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: GirlsLove2Run) to keep up to date! See you there!

Recent