Recharge yourself after a workout!

Gisteravond renden we samen door Amsterdam. Vanuit Amsterdam-Zuid vlogen we richting het Museumplein. Vanaf daar legden we een soort van urban parcours af. Stoplichten die bijna op rood sprongen, de Albert Hein heuvel en trambanen alles wat me maar tegen kwamen aan obstakels pakten we mee. Toen we het Leidseplein bereikten konden we het niet laten om de H&M te passeren. We moesten gewoon even naar binnen toe. Na vier minuten stonden we al weer buiten, want er moest natuurlijk weer verder gerend worden.

Vanaf het Leidseplein liepen we naar de Keizersgracht. Op de Keizergracht deden we een intervalmomentje. Ter hoogte van de Westertoren, stond de koerier ons op te wachten. Fieke nam haar nieuwe sneakers in ontvangst. Ja we renden met een doel, dat maakt het rennen makkelijker. En welk meisje rent er nou niet voor een paar supervette sneakers? Deze stopten we in de tas. Waarna we dezelfde route terug liepen. Toen we klaar waren kropen we netjes achter onze laptoppen. En daar zitten we nu samen deze blogpost te schrijven. Zoekend naar een onderwerp voor deze blogpost.

Het onderwerp is inmiddels gevonden: wat eet jij na je work-out? Als je avonds rent en je ligt een paar uur later al op bed wat kun je dan het beste eten? Wederom iets ligt verteerbaars. Maar de hongergeluiden komend uit onze buik verlangen vaak naar iets ongezonds.. Chips bijvoorbeeld of een reep chocolade en cola toe. Vult dit echt daadwerkelijk? Nee, wij denken van niet. We zijn eigenlijk opzoek naar alternatieve after work-out snacks. Die ook nog eens heel lekker en voedzaam zijn. Zodat we ons weer kunnen opladen na een pittige work-out of run.

We kwamen de volgende opties tegen:

Bananenchips (lees: gedroogde partjes banaan), Dit is een gezonder variant dan de chips soorten die afkomstig zijn van de aardappel. Bananenchipjes zitten vol vezels en zijn rijk aan smaak. Waar je ze kunt krijgen? Toko’s, biologische supermarkten en op de markt bij de notenkraam.

Appelpartjes met pindakaas. De Breaburn appel vinden wij op dit moment de lekkerste appel. Het is een stevige doch zoete appel die zich het best laat smaken als deze rechtstreeks uit de koelkast komt. Een beetje pindakaas in een bakje en je dip is ready. Deze after work-out snack vervult zowel je zoete als hartige lust.

(Magere) Yoghurt met stukjes fruit. Nu de herfst is gestart zijn extra vitamientjes nooit verkeerd. Een bakje yoghurt met daarin  je favoriete stukjes fruit is nooit verkeerd. De zoetekauw voegt er zelfs nog een scheutje ranja aan toe. Simpel, maar heel erg lekker en voedzaam!

Cracker met geitenkaas en honing. Fieke’s favoriet! Verwarm de geitenkaas kort voor op 200 graden en dat voor zo’n 4 minuutjes. Smeer de geitenkaas uit over een volkoren cracker. Doe er wat honig op. Strooi er nog wat pijnboompitjes op en smullen maar! Deze snack is niet supergezond, maar ook niet heel erg ongezond.

We herhalen de vraag. Wat eet jij het liefst na een work-out of run? 

?

Fieke & Francien

Follow my blog with Bloglovin, Facebook & Twitter

Recent