#Run&Chill

Het weekend staat alweer bijna voor de deur, tijd om je agenda tevoorschijn te halen en plannen te maken! Ga jij dit weekend voor hardloopschoenen, hippe sneakers of hoge hakken?

WEEKEND HOTSPOTS

Smeerboel
Smerig, smeriger, smeerboel! Wie zin heeft om dit weekend lekker vies te dansen, moet naar Smeerboel festival in Utrecht. Van techno tot diephouse naar hiphop, met 6 podia zit er vast een vies deuntje tussen waar jij lekker op kunt dansen. Zoals je ziet ligt mijn outfit ook al klaar, inclusief regenlaarzen en paraplu, want je weet het maar nooit met het weer in Nederland… Natuurlijk is een festival niet compleet zonder afterparty, daarvoor kun je terecht in Tivoli Vredenburg. Als je mij zoekt zaterdag, ik ben Utrecht onveilig maken.

De Hallen
Als je het over ‘Hip and Happening’ hebt, dan heb je het over de Hallen in Amsterdam West. Deze voormalige tramremise is sinds een paar maanden open. Je vindt er een bibliotheek, kunstuitleen, hotel en verschillende restaurants. Brasserie Halte 3 is net geopend en ik denk dat dit mijn nieuwe favoriet wordt. Met een prachtig terras, de sfeervolle inrichting en een menukaart voor elk moment van de dag, weet ik wel waar ik dit weekend te vinden ben. En misschien plak ik er nog wel een filmpje achteraan bij de Filmhallen. Lekker handig, alles onder 1 dak!

Open Monumentendag
Dit weekend is het weer Open Monumentendag en dat mag je absoluut niet missen. Wist jij dat je meer dan 4.000 monumenten helemaal gratis kunt bezoeken? Dit zijn er misschien iets te veel voor twee dagen, maar neem snel een kijkje op de site en maak jouw lijstje met favorieten.

RACES

ASV Arsenal
De best bewaarde hardloop spot van Amsterdam is toch wel de track & field baan van ASV Arsenal nabij het Olympisch Stadion. BTW de hardloopbaan ligt op het voetbalcomplex, waardoor je er op zaterdag omringt wordt door knappe, atletische mannen (en vrouwen). De ideale omgevingsfactor om je laatste intervaltrainingen af te werken zo vlak voor de Damloop en de Marathon van Amsterdam. Francien, dit is geen race toch? Klopt. Dit is race tegen jezelf. Zo eentje om nog één keer preventief de stand van zaken te checken. Hoe zit het met je race pace? Hoe voelt lichaam? Hoe diep moet je gaan? Had ik al gezegd dat het openbare baan is en dus voor iedereen toegankelijk?

Rock&Run for Water
Hardlopen en rocken tegelijk? Wie wil dat nou niet? Maak daarom samen met me je vriendinnen het Vondelpark onveilig en ga helemaal loesoe in the sky op dikke vette beats. Over welke run heb je het hier Francien? Drie keer raden… Ja inderdaad de Rock and Run for Water op zondag 14 september. De run start en finished in het Vondelpark Openluchttheater. Ben jij erbij?

Bridge to Bridge
Gelderland are you with me?! De Bridge to Bridge run behoort thuis in het rijtje van fijne doch uitdagende runs. Waarbij De Markt het kloppend hart vormt en de bruggen je door en over Arnhem heenleiden. Het goede nieuws? Je kunt je nog steeds inschrijven voor deze race!

Waar kan ik jou dit weekend terugvinden?

Foto 2: Joyce Bongers Foto 1&3: Thomas Waanders

?

Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent