Running records

In de favorites van afgelopen zondag noemden we het al even. Een nieuw record op de 10 K was gezet. Het streven was om de 50 minuten aan te tikken. Dat is helaas net niet gelukt, maar de hoop is er dat het deze maand nog gaat lukken. En wel tijdens de Marikenloop van komende 20 mei. Het is ondertussen een jaarlijks terugkerend ritueel voor ons om hier aan mee te doen en zelfs een Knüppe dingetje, want niet alleen ik loop mee maar ook mijn zusje en mijn moeder zijn van de partij. Een echte familie aangelegenheid dus.

Maar goed, personal records, daar ging ik het over hebben. Niets op hardloopgebied is zo lekker als jezelf verbeteren! Dat vind ik ook één van de mooie dingen aan hardlopen. Je kunt jezelf blijven uitdagen om verder/harder/makkelijker te lopen. Je bent eigenlijk nooit klaar, het kan altijd beter! Als ik in mei mijn doel bereik op de 10 K betekend dat niet dat ik klaar ben, dat ik tevreden kan gaan luieren, nee dan ligt het volgende doel alweer klaar… De Damloop richting de 1 uur en 20 minuten. Je moet wat te wensen over laten toch;)

Zaterdag probeerde ik met Francien of we klaar waren voor de recordpoging van 20 mei. Het ging best aardig de eerste 5 K lagen we perfect op schema en toen begon ik iets te voelen waar ik nog nooit last van had gehad… mijn knie. Gewoon doorlopen leek ons het beste medicijn, maar bij de 8 K werd het bijna ondraaglijk. Mijn zuster werd gebeld of ik kon worden opgehaald, wat helaas niet kon dus toen zat er niets anders op. Ik moest door… En hoe sneller, hoe eerder klaar dus we hebben die laatste 2K gewoon heel hard gelopen en dan kom je vanzelf in de buurt van een record;) Francien was zelfs nog lang niet moe, die liep nog even 6 K extra!

Stel jij jezelf ook dit soort doelstellingen? En wat is dit doel dan?

?

Fieke

Follow my blog with Bloglovin

 

Recent