Staat als een FILA (/Huis)

Daar zit je dan. Op het podium. Maar liefst anderhalf uur MOET je luisteren naar Chef de mission Jeroen Bijl.
Terwijl het de vorige keer in 20 minuten gepiept was. Als we Sjinki van de Knecht mogen geloven. En het spannendste moment was toch wel toen diezelfde vent met een vlag voor je stond te zwaaien.

Deze team / kit presentatie staat in scheel contrast met die van de Zomerspelen. Daar werd het op zijn Nike’s gedaan. Compleet met dansers en motivational speakers. Alleen was toen Asics nog de sponsor van de
Nederlandse equipe. FILA heeft zich voor zes jaar verbonden aan NOC*NSF. Datzelfde FILA maakt met dank aan de nineties een comeback in fashionland. Waar je het vroeger vooral tegen kwam bij ActieSport en Scapino. Is het nu te vinden bij Urban Outfitters en op de Nederlandse afvaardiging dus.

‘Alleen de oranje pakken flitsen bij ‘slaapverwekkende’ overdracht TeamNL.’ Kopte NOS Sport. En die pakken vond ik ook met recht heel mooi. Daar is FILA dan weer niet verantwoordelijk voor, maar Suit Supply.

Ik snap dat het draait om het team en diens kit, maar kom op dit is toch een moment om breder uit te meten? Want waar gaat het nu echt om? Als één #TeamNL je visite kaartje afgeven aan de wereld. Iets dat #TeamNL goed gelukt is met dank aan de prachtige tv commercial, waarvoor mijn complimenten, maar laat verstek gaan ten tijde van het belangrijkste persmoment voorafgaand aan de Winterspelen. Die naar mijn mening al wat stoffiger zijn dan de Zomerspelen. Terwijl we er met een kleiner team vaak veel succesvoller zijn. Deze mensen strijden vier jaar voor een felbegeerde plek, om vervolgens stilzwijgend anderhalf uur door te brengen op een stoel en iemand die voordoet hoe je met de Nederlandse vlag zwaait, verwijzend naar één van de rituelen van de openingsceremonie. Terwijl de sporters ten tijde van diezelfde ceremonie allen met een mobiel/camera in de hand lopen in plaats van een vlag, op de drager ervan na dan.

Denk je het in de toekomst beter te weten mail NOC*NSF dan op marketing@nocnsf.nl. Je begrijpt wie hier vandaag ook een mail naartoe heeft gestuurd? Sjinki van de Knecht.

Foto via: ANP Jerry Lampen.

__________

Niets meer missen van Girls Love 2 Run?
Volg ons dan op Instagram of Facebook en blijf up to date!

Recent