Time-out

Tijd nemen, tijd vrijmaken, tijd inplannen, you name it. Maar waar blijft de tijd? Ik weet niet of het aan mij ligt, maar ik zit op dit moment in een hele drukke fase, de tijd vliegt letterlijk aan me voorbij. 24 Uur in een dag is te weinig. Ik weet dat ik veel tijd doorbreng online (lees Facebook), maar is dat werktijd, hobbytijd of puur tijdsvermaak? Mijn dagen zijn gevuld met werken, snelle maaltijden tussendoor, sporten, vriendjes en vriendinnetjes bezoeken, bloggen en slapen.

Toch merk ik dat ik de laatste tijd, nergens meer de tijd voor neem of vrijmaak. Alles gebeurt in een soort van haast. Tijd om te relaxen vind ik steeds lastiger worden. In mijn hoofd zit een never ending to-do list. Maar juist als ik wel de tijd neem voor dingen, is het resultaat stukken beter. Dat merk ik als het gaat om mijn werk, het blog, of sporten.

Momenteel ligt mijn mainfocus op sporten, hier maak ik bewust en door middel van een schema het meeste tijd voor vrij. Daar vul ik bewust mijn weekend mee in. En dat alles met maar één doel het volbrengen van marathon. Voorheen had of maakte ik die tijd vrij om een hele dag blogposts te schrijven en opzoek te gaan naar inspiratie. Tegenwoordig doe ik dat tussen alle bedrijven door. Ik neem me voor om hier weer echt een ochtend vrij voor te maken. Vandaag alleen al heb ik vijf blogposts geschreven. Puur omdat ik mezelf ertoe heb gezet er tijd voor vrij te maken. Dat kan ik alleen doen, door me af te sluiten van mijn grootste afleiding: het internet en door in donkere ruimte te zitten, waar ik niets anders kan doen dan schrijven en nadenken. En terwijl ik dit schrijf kan ik met recht zeggen dat ik heel blij ben, dat ik hier eindelijk weer eens tijd voor heb gemaakt. Het scheelt me deze week namelijk heel veel tijdwinst. En dat betekent dat ik die tijd juist weer kan invullen met andere dingen die ik wil doen.

Ik heb in geen tijden meer een boek gelezen of een serie als Gossip Girls of Pretty Little Liars gekeken, ook dit was tot verkort één van mijn favoriete bezigheden. Als het op boeken aankomt, ik lees heel erg graag en koop dan ook regelmatig boeken. Maar ze blijven allemaal ongeopend liggen onder mijn bed. Ik neem mezelf voor om de komende week één boek uit te zoeken dat ik het allerliefst wil lezen. Lezen werkt voor mij namelijk heel ontspannend.

Misschien is het voor mijn mentale en fysieke gesteldheid wel het allerbelangrijkst om tijd vrij te maken om te koken. Een oplossing voor mijn ‘ik-heb-geen-tijd-om-te-koken’ probleem is dat grotere porties moet koken en invriezen.

Hoe ga jij effectief om met te tijd? En waar wil jij meer tijd voor vrijmaken? 

P.S. Mensen die nog kunnen uitspreken dat ze te druk zijn, zijn misschien niet echt druk. Daarom gebruik ik gewoon het extreem vaak het woord tijd in deze blogpost ;-).

?

Francien (& Fieke)

Follow my blog with Bloglovin, Facebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: GirlsLove2Run) to keep up to date! See you there!


Recent