What’s next?

De adrenaline van de halve marathon heeft nog dagen door m’n lijf gegierd. We kickten ass met z’n drieën. Damn, wat was dat lekker! Zoals Fieke al schreef, wat wordt de volgende uitdaging? Misschien toch een hele marathon? Ik heb altijd gezegd dat een hele me te ver is, maar eerlijk is eerlijk: het begint een klein beetje te borrelen.  Ik wil toch iedere keer m’n grenzen verleggen. En als ik een hele marathon ga lopen wil ik ook gelijk voor een topper gaan. Een vette run in een ander land.

New York is misschien wel DE marathon der marathons, maar er zijn er natuurlijk nog veel meer en dan net effe anders. Prepare for some extreme running!

1. The Great Wall marathon, China
De eerste 9 km ga je afwisselend 600 meter recht naar boven en beneden. Over totaal 5.164 (!) traptreden. Als je dit brute begin hebt overleefd gaat je verder door kleine dorpjes en rijstvelden om daarna weer vrolijk de uitputtende eerste 9 km over te doen. www.great-wall-marathon.com

2. The ice marathon, Antarctica
Niet bang voor een beetje kou? Bij een graadje of -20ºC ren je over de ijsvlakte, langs gletsjers de rotsachtige kustlijn af. Met een beetje mazzel zie je zelfs walrussen en pinguïns.
www.icemarathon.com 

3. Marathon du Médoc, Frankrijk
We all know: sporten en alcohol gaan niet samen! Nou bij deze marathon dus wel. De route loopt langs 53 wijngaarden en om de paar kilometer is er tijd voor een wijntje met oesters (vervelend J) Vergeet vooral je carnavalsoutfit niet. Cheers! www.marathondumedoc.com

4. The Reggae marathon, Jamaica
“Come for the run, stay for the fun!” is de slogan van deze marathon. Op de relaxte beat van reggae ren je langs de schitterende kustlijn van het eiland. JAH MAN!
www.reggaemarathon.com

5. The Big Five marathon, Zuid-Afrika
Misschien kom je ze alle 5 wel tegen als je dwars door het Entabeni reservaat rent. Normaal mogen bezoekers van dit park hun jeeps niet uit. Maar tijdens de marathon loop je dwars door de savanne. No worries, er staan gewapende rangers langs het hele parcours.
www.big-five-marathon.com

6. The Death Valley marathon, USA
Als je mee wil doen moet je snel zijn, want er zijn maar 300 startbewijzen.De route is helemaal vlak, onder zeeniveau en omring door bergen.
www.envirosports.com/default.asp?PageID=20888

7. The Desert marathon, Namibië
Het uiterste wordt van je lichaam gevraagd in de oudste woestijn ter wereld bij een temperatuur tot 35°C. En niks geen waterposten om de paar kilometer. Nee hoor, iedere deelnemer moet zelf zijn drinken en eten meesjouwen.
www.acrossthedivide.com

8. The Solar Eclipse marathon, Australië
Voor de zonsverduistering verzamelen alle renners zich op Four Mile beach. Zodra de zon tevoorschijn komt achter de maan begint de race. Je rent langs rivieren, door het regenwoud, over onverharde wegen en langs rietsuikervelden.
www.solar-eclipse-marathon.com

9. The Honolulu marathon, Hawaï
Door de tropische omstandigheden (temperaturen tot 27°C) en het heuvelachtige parcours is het ondanks de top locatie  een pittige run. Gelukkig kan je daarna heerlijk uitpuffen op het strand met een cocktailtje. Living the good life:)
www.honolulumarathon.org

10. The Everest marathon, Nepal
Dit is de hoogste marathon ter wereld. Je start op 5.184 meter en de finish is op 3.446 meter. Een maand voor de start komen de renners al naar Nepal om te acclimatiseren en te wennen aan het ruige terrein.
www.everestmarathon.org.uk

En voor welke zou jij gaan? Of hou je toch nog even bij Nederland?

?

Manon

Follow my blog with Bloglovin, Facebook & Twitter

P.S. Volgen jullie Manon al op Twitter?

Recent