Who runs the world?

Één-na-beste keuze ooit
Nadat ik mijn baan had opgezegd, nog steeds mijn op-één-na-beste keuze ooit, wilde ik niet één maar twee dingen doen. GirlsLove2Run naar een hoger niveau tillen en de wereld over rennen. Dat laatste doe ik nu half, omdat de focus nu ligt op doel een. Maar, nu genoeg over mijn dromen.

Viv Joynes
Terwijl ik alleen nog maar als ik slaap de wereld over ren, doet Viv Joynes het gewoon. Ze nam (net als ik) ontslag van haar corporate baan en rent, as we speak, 3.800 kilometer door Europa. Tijdens haar journey haalt ze geld op voor het Rode Kruis. Waarom? Dat lees je hieronder.

Vluchteling
Viv Joynes treedt met haar tocht in de voetsporen van haar grootmoeder Ilse Herte Luise Smith (1926-2012). Zij en haar familie werden gedwongen hun huis in Neurese (nu Unieradz in Polen) te ontvluchten na de Russische invasie. Zij vluchtten per vliegtuig, dat tijdens de vlucht neerstorrte. Ilse overleefde de crash en werd wakker in een vluchtelingenkamp van het Rode Kruis, niet wetend of haar familie het ongeluk had overleefd.

Rode Kruis
Ilse vervolgde haar vlucht te voet, waar ze na drie weken, zwaar ondervoed, aankwam bij in het Duitse Celle. Haar enige lichtpuntje waren de tussenstops bij het Rode Kruis, in de hoop dat haar familie zich daar had gemeld. Pas na 14 jaar werd Ilse in 1958 met haar familie herenigd.

Inspiratie
De geschiedenis van haar grootmoeder is voor Viv de inspiratie geweest voor deze tocht. ‘Ik kan me niet eens voorstellen hoe het is om je huis en gezin te moeten verliezen. Het is een situatie die vandaag de dag nog voor veel mensen realiteit is. De huidige conflicten in Syrië en Congo, om er maar een paar te noemen.’ Viv hoopt geld in te kunnen zamelen om de slachtoffers te helpen bij de wederopbouw van hun leven.

Viv’s tocht
Viv is gisteren de 2.800 kilometer gepasseerd. Nog “maar” 1.000 kilometer te gaan. Wil je weten hoe ze het volhoudt om 200+ dagen alleen door Europa te rennen? Volg haar verhaal dan via @vivjoynes. Of lees en volg het complete interview via VoltWomen.

Who runs the world? VIV JOYNES!

?

Francien & GL2R Team

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent