Why I love SPRING?

Het gaat al de hele week over de lente op Girls Love 2 Run. Mijn welgemeende excuses hiervoor, maar wat moet ik anders. I just love spring, don’t you? Wat vind ik er dan zo leuk aan?

  • De zon! Zodra de zon schijnt is iedereen veel vrolijker. Nee écht! In één keer maakt die overvolle treincoupe waarin je in elkaars nek staat te hijgen niet meer uit. Ik bedoel als de trein een onverwachte hobbel passeert en je tegen je buurman aanknalt, die op zijn beurt weer over de buurvrouw heen valt. Zeg je sorry, lacht lief en het is goed. Op een minder zonnige dag word je een half uur later nog steeds boos aangestaard. Echt waar!
  • Ik mag eindelijk mijn lente garderobe aan! Die ik overigens al maanden daarvoor kocht, want de zon zou maar zo eens kunnen gaan schijnen…En nu is het eindelijk zover. De bovenstaande foto’s zijn hiervan het bewijs!
  • Opstaan gaat zo veel gemakkelijker. In de winter wil ik nog wel eens snoozen tot ik er bij neerval, want waarom zou ik naar buiten gaan als het ijskoud en pikkedonker is? Ja omdat moet. Maar nu de zon weer op mijn slaapkamerraam (lang woord trouwens) staat spring ik het liefst uit mijn bed.
  • Er gaat niets boven een vroege ochtendrun in de zon. Het is dan nog heel rustig op straat en je wordt niet omver gereden door onoplettende fietsers en automobilisten. Oké, oké ik geef toe rennen door rood (lees: stoplicht) mag ook niet, maar moet ik dan stil gaan staan terwijl ik aan het rennen ben? Dat is hetzelfde als vragen aan een voetballer of hij zijn schoenveters wil strikken tijdens de wedstrijd terwijl zijn veters niet eens los zijn. Rennen in het hartje van Amsterdam is ook niet altijd even handig, want je komt om van de stoplichten. Maar goed Amsterdam blijft prachtig zo heel vroeg in de ochtend.
  • Mensen kijken in de lente! De dikke winterjassen worden omgeruild voor korte leren jasjes, colberts en trenchcoats. Er wordt kleur toegevoegd aan de outfit. Als ik in de vroege ochtend op het station sta kan ik het niet laten om iedereen die voorbij loopt van top tot teen te bekijken. Daar kan ik me zo goed mee vermaken. De jongen die naar zijn eerste sollicitatiegesprek gaat in het pak van zijn Papa met van die schoenen die aftans afgetrapt zijn, je haalt ze er zo uit. Of het meisje met teveel make-up. Daar is ze dan een uur eerder voor opgestaan! In vijf á tien minuten had ze het ook gered en dan had ze er waarschijnlijk nog mooier uitgezien ook. Of de mama (te herkennen aan haar drie kwart legging) die net iets te hard in haar mobieltje schreeuwt zo vroeg in de ochtend. Maar het liefst kijk ik naar het meisje dat verstand heeft van de mode. Daar haal ik dan meteen outfit inspiratie uit. Wie ik dan ben? Het meisje dat doet alsof ze niet kijkt, maar stiekem alles volgt en checkt. De kritische blik zeg maar.
  • Last but not least, vergeet je in de nacht van zaterdag op zondag de wijzer niet van 02:00uur naar 03:00uur te zetten? Zomertijd! Je mag dan misschien een uurtje minder slapen, maar je krijgt er veel voor terug! Je kunt langer buiten op het terras zitten, je hoeft niet meer in het donker hard te lopen met je reflecterende gear en in de lente ziet iedereen er gewoon nog veel leuker uit!

So tell me? What do you like about spring?

?

Francien

Follow my blog with Bloglovin

Recent