#0 Girls Love 2 Walk

Het is de vooravond van de Vierdaagse 22:02 uur om precies te zijn. Over iets minder dan 6 uur ga ik van start. Ja de 50 kilometer begint om 04:00 uur. En ja ik zou nu in mijn bed moeten liggen op één oor. Toevallig lig ik wel op bed, samen met mijn beste vriend de laptop. Ik doe een soort van powernap. Waarbij ik 2 uur rustig op mijn bed lig. Daarna ga ik 2 uur knallen in de club (aka Doornroosje). Om daarna de laatste slaap te pakken.

Ik had liever ook gewoon legaal meegedaan, dat geef ik eerlijk toe, maar ik miste de inschrijving (die overigens een maand duurde). Pas vorige week besloot ik alsnog mee te doen. Ik bekijk per dag hoe het gaat en hoe ik me voel. Ik moet namelijk ook nog gewoon werken. Waardoor iedere dag meedoen wellicht wat lastig is, maar als mijn agenda en lichaam het toelaten dan sta ik er gewoon. En ja ik pak ook alle feestjes mee, gewoon omdat het kan. Natuurlijk loop ik er ook weer op mijn Paasbest bij dankzij mijn grote vriend Theo. De meest te gekke eigenaar van de Run2Day winkel in Nijmegen (ook verantwoordelijk voor de shops in Arnhem en Apeldoorn). Dus als je me vraagt waar mijn outfits vandaan komen, dan ga je dus naar Theo. Te herkennen aan zijn witte haren, bril en glimlach. Of je gaat naar de knappe Niels (trust me girls, die wil je zien). Mijn goede vriend en tevens personal trainer Wouter houdt me op de been. Door me te voorzien van een slaapplaats, eten en massages.

Dit keer geen video updates (misschien eentje), maar een dagelijkse update incl. foto’s (lees: selfies).

Waarom ik toch besloten heb mee te doen? Omdat ik het een pracht evenement vind. De stad Nijmegen voelt als een tweede thuis. De mensen die meelopen hebben ieder een eigen beweegreden om mee te doen. De gesprekken die ik vorig jaar tijdens het lopen voerde brachten me in verroering maar maakten me bovenal een heel gelukkig mens. Ook dit jaar hoop ik weer tegen mensen aan te lopen, die me enkele uren bezighouden, zodat de tijd voorbij vliegt. Want laten we eerlijk zijn, iedereen kan 50 kilometer lopen, zolang je jezelf er maar toe zet. Het gaat wellicht iets gemakkelijker als je goed getraind bent. En ja, ik kan je zeggen dat ik wandelen 10 keer zwaarder vind dan hardlopen, maar dat maakt de weg naar de finish ook zo mooi en uitdagend. Als het makkelijk was dan had ik het niet gedaan. Dan zou er voor mijn geen uitdaging zijn.

Je kunt mijn reis naar de finish het beste meebeleven op Snapchat (girlslove2run), Instagram (@girlslove2run) en natuurlijk hier op het blog.

Morgenavond kom ik bij je terug met een nieuwe update. Voor nu gaat mijn laptop even op lockdown, net als ikzelf. Ik zie je bij de finish.

?

Francien 

Foto gemaakt door Joyce Bongers

Recent