NightCat

‘Moet je geen boeven vangen?’ Daar heb je het al, het begin van de fitty tussen jou en meneer agent. Jij fietste zonder licht, hij heeft je aangehouden. Toevallig hoeft hij vanavond inderdaad geen boeven te vangen. De woede en frustratie die hier van jouw kant op volgen, vind ik onbegrijpelijk. De agent in kwestie waakt voor jouw veiligheid en vervolgens word jij boos. Vind je dat normaal? Ik namelijk niet. Zichtbaarheid is belangrijk.

Kattensprongen
Wanneer ik hardloop in het donker, merk ik dat ik soms volledig over het hoofd word gezien. Ik heb al behoorlijk wat kattensprongen en schijnbewegingen moeten maken om niet geschept te worden door één of andere idioot. Dit gebeurt zelfs als ik mijn flash jacket draag, waarbij je (pas) zichtbaar wordt als het licht op je jas valt. Daarnaast jaag je automobilisten ook nog eens de stuipen op het lijf omdat je uit het niets voor hun koplampen opduikt.

Permanente zichtbaarheid
Met het NightCat jacket komt PUMA met de oplossing voor permanente zichtbaarheid in het donker. Door middel van het (oplaadbare) LED-verlichtingssysteem, dat over de bovenrug en -armen loopt, ben jij altijd en tijdig zichtbaar voor passerend verkeer. Het LED-systeem is te verwijderen, zodat je het jacket ook gewoon kunt wassen. Ik moest heel erg lachen om het label, waarop staat ‘Wash when dirty. De batterijduur, 2-4 uur, had wat mij betreft nog ietsje langer mogen zijn. Deze is voldoende voor de normale runner. Train je net als ik voor een (ultra)marathon dan raad ik je aan een extra lampje mee te nemen. Maar goed de verlichting laadt razendsnel op, middels de meegeleverde USB-kabel.

Experiment
Is het jacket bestand tegen herfstachtige taferelen? Ik nam de proef op de som tijdens mijn flitsbezoek aan Londen. De weersomstandigheden bleken ideaal voor mijn experiment: storm, regen en rukwinden. De jas hield me niet alleen extreem warm (bloedheet), het zorgde er ook nog eens voor dat mijn lichaam droog bleef. Ik miste enkel een capuchon, maar deze is bewust weggelaten omdat de verlichting op de rug anders niet zichtbaar is. Het jacket is verkrijgbaar in zwart en is afgewerkt met een reflecterende (zilveren) rand.

Collectie
De PUMA NightCat Powered collectie is beschikbaar in de winkels van Run2Day in Amsterdam en Utrecht, www.run2day.nl of online via www.puma.com. Naast het jacket bevat de collectie, de Faas 600 v2 NightCat Powered en de NightCat Powered Backpack met LED verlichting ook een hardloopbroek, korte broek en shirt, allemaal voorzien van reflecterende details.

PLUSPUNTEN

·       De prijs: 160 euro

·       Pasvorm sluit goed aan op het lichaam en benadrukt tevens je silhouet

·       Maakt je goed zichtbaar in het donker

·       Geschikt voor de koudere dagen van het jaar

·       De LED-verlichting kan ook gemakkelijk verplaatst worden naar de schoen

MINPUNTEN

·      Ontbrekende capuchon

·       Batterijduur LED-verlichting

Wat vind jij van het jacket?

PH: PUMA Benelux | HealthyFans | Urban Runners

?

Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent