#1 Dagboek van een marathon loopster

Ik kijk in mijn digitale agenda. Zie dat het 2 oktober is. Op 29 november loop ik dus de KLM Curaçao Marathon. Ik tel de dagen. Nog 59.

‘Francien, ben je iedere dag aan het trainen?’ vraagt een vriendin. Ik geef geen antwoord. In mijn hoofd hoor ik het woord ‘Nee.’ vallen. Dat schema van vorige maand heb ik er pas twee bijgepakt. Mijn hoofd kan maar geen zin maken om te trainen. De wekker die me iedere ochtend uit mijn slaap haalt, druk ik zonder pardon uit. Weg hardloopmoment.

Ik ga daarom de komende tijd iedere dag voorzien van een korte update. Die update schrijf ik normaal gesproken iedere dag in mijn Molskine. Vaak zijn het maar twee tot drie zinnen. Te beginnen met vandaag.

De wekker gaat. Ik maak niet alleen mezelf wakker, maar ook de jongen naast me. Hij kijkt me aan. Hij weet hoe laat het is. Ik ook. Ik blijf liggen in zijn armen. Geef hem een kus. Stap daarna toch uit bed. Maak een pitstop bij de koelkast en wc. En kruip weer bij hem in bed. Telt een slaapkamerworkout ook? Terwijl ik dit typ, sta ik in een tweestrijd. Ga ik vanmiddag lopen? Het antwoord daarop lees je morgenochtend.

?

Francien  & Team Girls Love 2 Run

Foto gemaakt door Joyce Bongers

Follow my blog with BloglovinFacebook Instagram & Twitter

Recent