#1 De 5 trending (Rio) hashtags of the day

Joyce en ik zagen een ontzettend leuke post voorbij op Man Repeller en dachten direct, dit moeten we ook met jou delen! Je bent vast wel bekend met de hashtag #OOTD (outfit of the day). Hiermee tonen dagelijks wereldwijd meisjes hun favoriete outfits van de dag. Maar naast outfits zijn er nog veel meer hastags te bedenken die iets aanduiden wat op die dag hot is. Bijvoorbeeld je favo nummer #MOTD (music of the day) of #DOTD (dance of the day). En omdat de aankomende vier weken geheel in het teken staan van de Olympische Spelen en er ontzettend veel nieuws wordt gepubliceerd rondom dit alles, geven wij je dagelijks een update aan de hand van de verschillende hashtags of the day!

1. #MOTD: music of the day gaat naar Alexander Abreu Y Havana D’ primera
Wie? Alexander Abreu Y Havana D’ primera! Hij zingt hier het nummer Que sorpresa. Het mag dan een Latijns-Amerikaanse swing hebben, dit nummer brengt ons direct in hogere sferen (lees: RIO).

[Soundcloud]

Screen Shot 2016-08-05 at 10.57.12 AM

2. #GOTD: game of the day moet nog beginnen, maar dat is natuurlijk de openingsceremonie
Afgelopen week werd al bekend dat Gisele (je weet wel, dat bloedmooie model met Braziliaanse roots) een hoofdrol speelt tijdens de openingsceremonie. Allemaal kijken dus!

[De opening van de Olympische Spelen 2016 vindt plaats in het Maracanã voetbalstadion op 5 augustus 2016 in Brazilië (inmiddels 6 augustus in Nederland) tussen 01.00 en 04.00 uur Nederlandse tijd. Op televisie (NPO 1) is de Openingsceremonie te zien vanaf 00.50 uur. De opening is ook te volgen op de website van de NOS op de kanalen 1, 4, 7, 10. Ga naar: http://nos.nl/rio2016/uitzendschema/2016-08-05/.

Tijdens de show zullen aspecten van Braziliaanse cultuur aan de orde komen, zoals muziek en allerlei feestelijkheden. De opening zal spectaculair zijn waarbij atleten en toeschouwers welkom geheten worden.]

[Sport.infonu]

3. #AOTD: atlete of the day vlaggendrager Jeroen Dubbeldam (springruiter)
Dubbeldam (43) won in Sydney 2000 Olympisch goud. In 2014 pakte hij goud op de Wereldruiterspelen in Caen en een jaar later werd hij Europees kampioen. “Hij is een van de weinig ruiters die al deze drie titels heeft veroverd”, aldus Hendriks (Chef de mission). “Ik ben heel trots op onze vlaggendrager.” En wij met hem! Mogen we alvast een daverend applaus voor de beste man?!

[TeamNL] [Stegen]

Screen Shot 2016-08-05 at 12.00.13 PM

4. #IOTD: instagramaccount of the day is gewonnen door, hoe kan het ook anders?, @rio2016
Als je @rio2016 nog niet volgt ben je echt een randdebiel (ik volg het trouwens ook pas net). Wist je trouwens dat er 78 (Canon) fotografen zijn aangesteld. Zij moeten alles wat met De Spelen te maken heeft vastleggen. Op het account zelf vind je hele mooie kiekjes van de 42 displines en bijbehorende sporters. En ik kan je zeggen, het is een lust voor het oog.

[@rio2016]

5. #VOTD: video of the day gaat naar de twerk routine van Serena Williams
Verdomme zeg, dat mens kan niet alleen tennissen als een malle, maar ook nog eens twerken als een pro. En neemt in deze video ook even de tijd om jou te leren hoe dit alles werkt. Een prima warming-up als je het ons vraagt!

[Self]

Heb je de aankomende weken dingen die passen bij de bovenstaande hashtags schroom dan niet om ons hiervan op de hoogte te stellen via Instagram, Snapchat en Facebook. Hoe meer input, hoe leuker! Nietwaar?

?

Riogelink de Joyceiro

Fotografie door Gaard van Vugt & Joyce Bongers

Follow my blog with BloglovinFacebook Instagram & Twitter

Recent