#1 DOODlopend

Met Fieke kan ik alles bespreken. Ze weet al heel lang dat ik iets heb met de dood. Soms voeren we er verhitte discusses over. Vandaag moeten we er vooral om lachen. Ik vertel haar over mijn tocht en hoe ik letterlijk terecht kwam op een doodlopende weg. En ineens is daar het thema van mijn begrafenis. Ik ga stuk van het lachen. Als ik dood ga, dan moet er dus op mijn steen komen te staan: DOODLOPEND.

Fieke voegt daaraan het onderschrift toe: HARDLOPER. DOODLOPER

OMG dit gaat echt te ver. Ik weet het. Op mijn begrafenis, wanneer die dan ook mag zijn, mag je lachen tot je erbij neervalt (ik moet ophouden met die flauwe woordgrapjes). Als je niet kunt lachen om mijn dood kun je beter niet op mijn begrafenis komen. Weet dat ik geen spijt heb of ken van de dingen die ik doe en heb gedaan. Ik geniet ontzettend van mijn leven zoals dat nu is. I wouldn’t wanna it any other way.

Het is alsof Justin Bieber weet waar ik over schrijf. As we speak zingt hij namelijk deze tekst. Life Is Worth Living en dat gaat g*dverdomme (sorry God) ook nog over hardlopen. Lees maar.

Ended up on a crossroad
Try to figure out which way to go
It’s like you’re stuck on a treadmill
Running in the same place
You got your hazard lights on now
Hoping that somebody would slow down
Praying for a miracle
Who’ll show you grace?
Had a couple dollars and a quarter tank of gas
With a long journey ahead
Seen a truck pull over
God sent an angel to help you out
He gave you direction
Showed you how to read a map
For that long journey ahead
Said it ain’t never over
Oh, even in the midst of doubt

Life is worth living, ou ou ou ou
Life is worth living, so live another day
The meaning of forgiveness
People make mistakes, doesn’t mean you have to give in
Life is worth living again

En wat Justin zegt, mijn leven is het waard om geleefd te worden. Totdat het stopt. Je kunt wel telkens bij de pakken neer gaan zitten op de plaats blijven lopen, maar er ligt een wereld aan je voeten. Echt. Pak je hardloopschoenen erbij en loop. Loop weg van waar je niet wil zijn. Loop gewoon waar je naartoe wil. Ook als je niet weet waarheen. Het onbekende tegemoet lopen is altijd spannend, maar door het gewoon te doen ontdek je vanzelf wel waar je moet zijn. Wees niet bang. Doe vooral wat jij wilt doen. Ik doe wat ik leuk vind. Dat doe ik echt. En als ik dat niet meer vind, dan loop ik naar een volgend station. Geen idee wat dat station me te bieden heeft. Dat merk ik dan wel. En zolang er niemand dood gaat door het besluit dat jij maakt kun je gaan en staan waar je wilt. Echt.

Heb je het nummer beluisterd? Die Justin die heeft gewoon een punt.

?

Francien  & Team Girls Love 2 Run

Foto door Joyce Bongers

Follow my blog with BloglovinFacebook Instagram & Twitter

Recent