#1 Lunchbrunch

Lunchen op je (sportieve) zondag was nog nooit zo leuk.

Eerlijk wat doe jij op zondag? Vroeger was ik op die dag relatief productief. Hedendaags probeer ik op zondagen het record zo-lang-mogelijk-in-je-nest-blijven-liggen te doorbreken. Waarbij ik telkens de voorgaande keer probeer te overtreffen (zo gaat dat met recordpogingen). Ik heb die dag altijd maar twee redenen om op te staan, omdat:

1. ik mijn ochtendplas niet oneindig kan ophouden
2. ik honger heb

Puntje een is onoverkoombaar. Uiteindelijk moet ik daar toch echt aan toegeven. Punt twee is een algehele malaise te noemen als je Francien heet. Ik weet namelijk niet wat ik moet maken als ik na zo’n recordpoging uit bed kom. Daarom is er vanaf nu de rubriek lunchbrunch op zondag. Laat ik zeggen dat het streven is om iedere zondag om 12:00 uur iets online te zetten (A D H D’ers zijn goed in het doen van valse beloftes). Dan heb ik genoeg tijd om uit te slapen, maar ook direct een reden om op te staan. En voor de extreem (vroege) actieve vogels onder ons is er dan juist iets te eten voor/na het sporten wat direct doorkan als je kracht- of herstelvoer. Is dat niet fantastisch? Deze rubriek krijgt de naam lunchbrunch. Tevens vormt deze rubriek ook gelijk een Instagram account. Ik doe dit namelijk samen met de founder van lunchbrunch. Dus mocht je naast de zondagen vaker behoefte hebben aan een lunchbrunch dan kun je daar altijd terecht voor de nodige inspiratie.

Dan nu toch echt het aller eerste recept. Voor jou. Van mij en @lunchbrunch.

Men neme:
2 Sneetjes bruinbrood, geroosterd
Handvol jonge sla
Philadelphia light
Peper/zout/paprika
100 gr gegrilde kip(filet)

Ingrediënten koolsla:
Kool
Rode ui
Wortel
Augurkjes

Ingrediënten dressing:
Griekse yoghurt
Mosterd
Olie
Balsamico
Peper/zout

Rooster de boterhammen. Bestrijk ze met Philadelphia. Snij de kip(filet) in schuine plakken. Snij de ingrediënten van de koolsla en vermeng deze met elkaar in een grote kom. Neem een klein bakje en schep daar naar eigen voorkeur een fijne hoeveelheid Griekse Yoghurt in. Doe hierbij een klein beetje olie, wat balsamico en maak het af met peper en zout. Maak nu je sandwich met de sla, kip en koolsla. Easy does it. Nietwaar?

Wat heb je nou aan deze maaltijd? Dat vroeg ik mezelf dus ook af. Daarom heb ik het voor je uitgezocht. Laat ik voorop stellen dat ik geen voedingsspecialist ben, maar dat ik er zelf veel aan heb om deze kennis tot mij te nemen. Om dit vervolgens weer met jou door te delen. Heb je aanvullingen, schroom dan niet en vertel het me in de comments. Heb ik het helemaal fout, ook dan mag je me dat gewoon vertellen in de comments. Aldoende leert men, niet waar? Zo weet ik dat de bovenstaande maaltijd reik is aan eiwitten (die je oa kunt vinden in zuivelproducten, vlees en vis). Bij deze maaltijd raad ik je aan 20-25 gram eiwitten (geen idee hoeveel dat dan echt is, die grammen zeggen me niets) toe te voegen. Eiwitten zijn goed voor spierherstel en cel vernieuwing (wat weer onmisbaar is op bij je spieropbouw). Meer dan dat kan ik je er (nog) niet over vertellen. Maar dat komt vanzelf. Denk ik…

Heb je iets teveel gemaakt voor jezelf? No worries, ik gebruik deze handige bewaardoos om deze lunch in te bewaren. Ook handig als je voor een lunch voor on the go gaat. Maar hey, het is zondag dus doe gewoon lekker rustig aan.

Geniet van je zondag en eet smakelijk!

?

Francien & Lunchbrunch

Foto door Nena Bongers

Follow my blog with BloglovinFacebook Instagram & Twitter

Recent