#1 Girls Love 2 Run Rio

Dag 1
‘Waar moet ik beginnen?’ vraag ik aan Joyce. ‘Nou Francien, gewoon bij dag 1.’ krijg ik als ik antwoord. ‘Logisch.’ zeg ik terug. Ik denk na. Wat heb ik ook alweer gedaan?

unnamed-1

unnamed-2

unnamed-3

Ochtend
‘Shaunae Miller is coming down to the adidas Creator Base.’ hoor ik iemand zeggen in de ochtend. Ons ochtendprogramma is nog vrij, omdat er van de 6 influencers nog 3 ontbreken, zie ik mijn kans schoon. ‘Can I come?’ IK MOET SHAUNAE MILLER zien. Je weet wel de mevrouw van de snoekduik op de 400 meter.

Nog geen uur later sta ik oog in oog met deze dame. Ik ben benieuwd waarom ze de snoekduik maakte. Als ze niet gevallen was, dan was ze in mijn optiek ook gewoon eerste geworden. Of voelde ze de hete adem van Allyson Felix in haar nek? Al snel krijg ik het antwoord te horen. Met dank aan de vele journalisten die haar natuurlijk deze vraag als eerste stellen. ‘I was doing my thing. I’ve trained so hard for this. I knew what I was cabaple of. In the final meters my legs gave up on me. And that’s when I fell over. However I made it. And my golden medal tells me I’m the winner.’ Haar antwoord komt oprecht en eerlijk over. Ik ben vooral onder de indruk van haar uitstraling en de rust waarmee ze spreekt. Ze is lief, grappig en slim. Okay ik ben verkocht. Hello girlcrush!

‘Francien, wil je met haar op de foto?’ vraagt Ken (de man verantwoordelijk voor onze komst). Ik zeg niets, maar knik verlegen in zijn richting.

‘Francien, there is still some time left, would you like to do an interview with her?’ vraagt mijn grote vriend Bruno, verantwoordelijk voor adidas Brazil. ‘Yes.’ antwoord ik zachtjes. Ik heb geen vragen voorbereid, ben voornemens om niet in te gaan op haar val. Dat doet iedereen al. En ik wil haar geloven op haar woord. Ik stel haar vragen over haar haarkleur. Hoe het laatste uur voor haar gouden race eruit zag en hoe ze wist dat ze gewonnen had. Het interview krijg je overigens volgende week te zien op mijn YouTube kanaal (ja, ik krijg mijn eigen YouTube kanaal. Genaamd FranZIEN). Je begrijpt mijn dag kan niet meer stuk.

unnamed-4

unnamed-5

unnamed-6

unnamed-7

unnamed-8

Middag
Om 12:30 uur ga ik terug naar het adidas Creator House. Aldaar zie ik een uitgeruste Joyce liggen (lees: zonnen). Het is de bedoeling dat schoonspringer Tom Daley ons bezoekt. Helaas steekt zijn trainer daar een stokje voor. Aangezien Tom nog een onderdeel te gaan heeft. Begrijpenlijk. Hierdoor valt mijn zweetdate met hem in het water.

Ik maak van de gelegenheid gebruik om mijn (sport)kleding te sorteren. Ik heb inmiddels al drie goedgevulde sporttassen ontvangen in minder dan 24 uur. Ik word er lichtelijk onrustig van. Het is zoveel. Dat ik niet meer weet wat ik wil aantrekken. Gelukkig helpt Joyce met het uitsorteren en het samenstellen van setjes. Zodoende keert de rust terug in mijn hoofd.

Rond 16:00 uur vertrekt de gehele groep (we zijn inmiddels compleet) opnieuw naar het adidas Creator Base. Aldaar krijgen we uitleg van een productspecialist. Ik krijg een 360 graden bodyscan. Deze scan vertelt me in slechts 5 seconden 150 bevindingen over mijn lichaam en de (op)bouw ervan. Ik ben onder de indruk. Joyce, krijgt middels een footscan op maat gemaakte spikes aangemeten. Kijk hier wordt Joyce echt heel gelukkig van en ik dus ook.

unnamed-9

unnamed-10

unnamed-11

unnamed-13

Avond
Het is de bedoeling dat we uit eten gaan…. Maar om eerlijk te zijn, wil Joyce heel graag bij de 200 meter finale aanwezig zijn.  We vragen of dit mogelijk is. It is! We besluiten ons op te splitsen. Ik wil namelijk graag de sfeer proeven in het Holland Heineken House.

Ik weet niet wat me overkomt als ik het Holland Heineken House binnenloop. Ik maak direct een aantal Nederlandse vrienden (Alex & Merel bedankt). Je begrijpt mijn avond kan niet meer stuk.

Ik geloof dat ook Joyce zich prima vermaakt in het stadion. Ze heeft alleen geen beschikking over internet. Waardoor een live report vanuit haar zijde uitblijft. Gelukkig heb ik een groot scherm en kan ik alles live volgen onder het genot van een hapje en een drankje. Ik word na een aantal drankjes overgezet op Coca-Cola. Gewoon om het leuk te houden voor iedereen. Ik heb dit alles gefilmd en ook dit krijg je volgende week allemaal te zien op mijn YouTube kanaal.

Ik kom rond 02:00 uur thuis met dank aan Ken en Uber. Tot zover dag 1!

?

Riogelink de Joyceiro

Fotografie door Joyce Bongers

Follow my blog with Bloglovin, Facebook Instagram & Twitter

Recent