#1 Ik ga op reis en neem mee…

De Worsten van Babel boys aka Hugo Kennis, Marius & Jasper Gottlieb. 

Samen met Patrick Martens, Nicole Buch, Mike & Desi van Dijk, Mark van Eeuwen en Marit Kloosterboer en nog 22 andere fanatiekelingen ga ik onder aanmoediging van Wendy van Dijk en begeleiding van Runnersworld en New Balance, de marathon van New York lopen. Met deze prestatie proberen we zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Stichting Semmy, een stichting die zich inzet voor onderzoek naar hersenstamkanker. De komende dagen ga ik in gesprek met een aantal van hen. Vandaag is het de beurt aan Patrick Martens.Te beginnen met de Worsten van Babel boys.

Normaliter schotelen Hugo Kennis, Marius en Jasper Gottlieb je culinaire hoogstandjes voor met dank aan het succes programma de Worsten van Babel. Toch ligt er nu iets totaal anders voor ze in het verschiet. De New York City Marathon. De pannen en potten maken plaats voor kilometers en krachttrainingen. Gedreven om te finishen voor Stichting Semmy, de organisatie van Wendy van Dijk die zich inzet voor hersenstam kanker oa bekend van #lakaan en #lakdoor van Tijn, gaan ze voor een happy ending op 5 november.

Roet in het eten
De heren trainen twee tot drie keer in de week en merken dat ze met sprongen, of moeten we zeggen stappen, vooruit gaan. Blessures liggen inmiddels op de loer met nog maar amper een maand te gaan, maar ze lopen stug door. Hoe worden de kansen ingeschat op 5 november? “Het wordt overleven. We zijn van origine geen lopers, we doen natuurlijk wel andere sporten, maar we gaan wel gelijk voor de jackpot. Dus dat vraagt veel van ons. En dat is te merken.” Zegt Hugo, die zelf met een blessure te kampen heeft. “Een botje in mijn linker voet gooit roet in het eten, maar ik word nu behandeld zodat ik wel deelnemen. Alleen is het wel een vrij heftig proces waarin ik mijzelf hard tegen kom. Het maakt me onzeker over mijn eigen kunnen, want als je niet volledig kunt trainen en de tijd tikt door hoe moet ik dan de finish halen op 5 november?” Vraagt Hugo zich hardop af. En dan komt hij tot het besef dat de reden waarom en waarvoor hij loopt hem over de finish gaat brengen: Stichting Semmy.

Bijval
Gelukkig krijgt ook Hugo bijval van Marius en Jasper. Beide (nog) blessurevrij en vol goede moed. “We liepen gezamenlijk de Damloop en dat was goed voor ons zelfvertrouwen. Ook omdat het onze eerste hardloopwedstrijd ooit was. Bij kilometer 11 dachten we wel, okay dit straks maal vier! Toen drong het wel even tot ons door dat het niet alleen fysiek een opgave gaat zijn, maar juist ook mentaal.” Geeft Jasper toe.

Sportrusten
De heren trainen op het sportrusten schema. Waarbij de maximale afstand/duurloop niet verder gaat dan 14 kilometer. En waarbij krachttraining en –interval training van groot belang zijn. Alles om het lichaam zo belastbaar mogelijk te houden en uitgerust aan de start te verschijnen. Met als doel om binnen afzienbare tijd te finishen. Maar er is meer nodig om te finishen. “Goede gear! We zijn bij Runnersworld geweest voor een loopanalyse om te kijken welke schoenen onze loopstijl complimenteren en corrigeren. Uiteindelijk kwamen we uit bij New Balance. We lopen hierdoor met een gerust hart onze kilometers. En we zijn gedrieën een opvallende verschijning. We kregen ook de nodige gelletjes toegestopt. Dat is nog eens andere korst, maar toegegeven ze zijn best te hachelen en dat hadden we niet verwacht.” Grapt Hugo.

Opgeven is geen optie
“De finish in New York gaat ontzettend mooi zijn. Dat weet ik zeker.” zegt Marius vol vertrouwen. “Helemaal omdat we hier samen met de rest van de groep ontzettend naar toeleven. En dan lopen we ook nog voor Stichting Semmy dat geeft het geheel ook gelijk veel meer lading en daadkracht om te finishen. Opgeven is gewoon geen optie.” vult Jasper hem aan. Hugo denkt huilend de finish over te komen. “Er zullen heel wat traantjes vloeien en ik denk ook wel dat ik opgelucht ben dat het achter de rug is.”

De hamvraag blijft natuurlijk wat zullen ze er van bakken op 5 november!

__________

Ook helpen?
Wil je meer weten over Stichting Semmy of wil je geld doneren? Dat kan op www.4semmy.nl.

Niets meer missen van Girls Love 2 Run?
Volg ons dan op Instagram of Facebook en blijf up to date!

Girls Love 2 Run x Runnersworld 
Deze blog is in samenwerking met Runnersworld, benieuwd wat dat inhoudt? Lees het in de disclaimer. #komjezelftegen

Recent