New York Marathon

Weet je met welke gedachte Girls Love 2 Run gestart is? Het lopen van de New York City Marathon. Het leek mij en Fieke leuk om via Girls Love 2 Run onze weg naar de finish te delen en sponsors te vinden die onze reis bekostigden. In dat eerste jaar werden we allebei uitgeloot. De website bleef echter bestaan. Het jaar daarop liep ik de New York City Marathon, althans dat was de bedoeling. Sandy, een extreem heftige storm, legde de stad nagenoeg stil en mij dus ook. Toch nam ik net als zovele op dat moment het heft in eigen handen (en benen). Ik liep mijn eigen Do It Yourself Marathon.

Het jaar daarop kreeg ik alsnog de kans om de daadwerkelijke race te lopen. Dit keer was Fieke (Joyce voorgangster) eveneens van de partij. Hoe had ik kunnen weten dat deze marathon voor 38 kilometer vals plat was? Kijk van de bruggen was op de hoogte, maar dat vals platte gedeelte nekte me. Ik bereikte de finish, maar niet onder die beoogde vier uur. Nou kan ik je mededelen dat de New York City Marathon geen gemakkelijke route na een sub vier is. Vanwege eerder genoemde reden, maar tot op heden is het me op een nagenoeg vlak parcours nog niet gelukt.

En hoe mooi is het, dat ik in het jaar dat Girls Love 2 Run 5 jaar bestaat terugga naar de bestaansreden van Girls Love 2 Run? Heel mooi! Ik sluit me aan mij Runnersworld & Stichting Semmy (oa bekend van #LAKAANTIJN & #LAKDOORTIJN). En het klopt eveneens dat Marit ook bij diezelfde groep hoort, maar er is meer. Wij zijn namelijk samen het gezicht van de campagne ‘Kom jezelf tegen’.

Een die slogan is mij op het lijf geschreven. Mijn persoonlijke doel is duidelijk en te vaak denk ik dat het behalen hiervan belemmerd wordt door externe invloeden. Terwijl ik toch echt mijn eigen grootste vijand ben. Dat laatste merk ik tijdens marathons vaak pas na kilometer 30/32. Daar waar het pas echt begint. Dat gevecht tegen mezelf. Zowel mentaal als fysiek. Het fijne aan deze campagne vind ik dat Runnersworld dit inzicht begrijpt en hierop passend advies geeft door middel van een loopanalyse, maar ook advies over schema’s, voeding en kleding/schoeisel. Natuurlijk beschik ik over de nodige kennis, maar ik vind het vaak lastig om in de winkels waar ik kom passend loopadvies te ontvangen, simpelweg omdat de verkoper/verkoopster daartoe niet is opgeleid. En daar maakt Runnersworld voor mij juist het verschil met de niet-hardloop-speciaal-zaken. Ik nam afgelopen week om die reden ook de proef op de som en liet mij in de winkel passende schoenen aanmeten. Ik gaf aan dat ik de weken daarvoor pijn voelde in mijn knie als gevolg van bovenbeenspieren die nog niet sterk genoeg zijn. Met dank aan mijn nieuwe schoen (New Balance Trufuse 880V7) werd mijn voet beter afgewikkeld en wordt mijn hiellanding beter opgevangen. Ik streef erna om op de middenvoet te landen, maar daar werk ik nog aan. Ik nam gelijk daarna ook even de proef op de som. Na 25 kilometer was er geen pijn in mijn knie te bekennen. En daar ben ik oprecht heel blij mee! Laten we hopen dat het de rest van de weken ook goed blijft gaan.

De aankomende tijd neem ik jullie mee in mijn voorbereiding aan de hand van mijn #komjezelftegen verhalen. Zoals ik de afgelopen weken al deed. En er is meer… Maar daar kan ik je pas eind september over vertellen.

Welke race(s) staan er op jouw loopagenda? En waar kom loop jij zoal tegenaan?

Liefs,

Francien (& Joyce)

Ps. In samenwerking met Runnersworld.

Recent