#1 RUN&CHILL

Heb je dit weekend nog geen run in de planning staan? Dan heb ik de volgende locaties op een rijtje gezet in Amsterdam waar jij heen kunt rennen dit weekend.

EVENTS

VOGUE Fashion’s Night Out
Om de Vogue maar gewoon te quoten. ‘Vanavond beleeft VOGUE Fashion’s Night Out alweer de derde Nederlandse editie. Met nóg meer winkels, surprise events, bijzondere performances, customized ontwerken, unieke aanbiedingen en natuurlijk champagne, belooft het weer een sprankelende, inspirerende avond te worden.’ Kortom maak van de road your run(a)way.

WEEKEND HOTSPOTS

De Waterkant
Wie zegt dat je in een parkeergarage alleen kan parkeren? Genieten van de laatste warme dagen doe jij namelijk onder de parkeergarage in de Marnixstraat bij de Waterkant. Het menu van deze bar is geïnspireerd op Paramaribo, het is nog lastig kiezen uit alle lekkere Surinaamse snacks, drankjes en gerechten. Kom heerlijk aanwaaien wanneer het jou uitkomt, reserveren is niet nodig. Stukje rennen en daarna: chillen met die billen.

De Koffieschenkerij
Voor de lekkerste koffie, zelfgemaakte taarten en heerlijke broodjes moet je bij de Koffieschenkerij zijn. Dit verborgen pareltje ontdek je in het oudste gebouw van Amsterdam, de Oude Kerk. Als je er dan toch bent, breng dan meteen een bezoekje aan de Pride Photo Award, een prachtige fototentoonstelling die nu te zien is in de Oude Kerk.

Valtifest
Het is weer tijd om in de verkleedkist te duiken, want zaterdag moet er gedanst worden op Valtifest. Als jij het ultieme ‘Zeven Zonden’ outfit bij elkaar hebt geraapt, gaan de voetjes van de vloer op de NDSM-werf. Nog even een laatste keer dansen voordat het festivalseizoen weer voorbij is!

RACES

Trainingsloop TCS Amsterdam Marathon
Het marathonseizoen gaat bijna van start. Klaar om te pieken? Als (aspirant) marathonloopster bestaat je weekend daarom momenteel deels uit duurlopen. Am I right? Dertig kilometer in je eentje afleggen is leuk, maar samen is het veel leuker. Phanos (atletiek vereniging) organiseert daarom aanstaande zaterdag een training (30 kilometer). De start is om half 10 vanaf het Olympisch Stadion. De kosten? 7.50 euro. Meer info vind je hier.

30 van Amsterdam Noord
Ben je zaterdag te brak voor een duurloop, no worries. Je marathon training loopt niet weg. Al eens in Amsterdam-Noord geweest? Nee? Dan is dit je kans! Zondag (dan moet je dus niet brak zijn)  is de 30 van Amsterdam Noord.

Leiden Ladiesrun
Vind je 30 kilometer een beetje (te) ver (gezocht) en train je net als ik ook voor de Dam tot Damloop? Pak dan de trein naar Leiden en loop in een recordtijd de 10 kilometer. Zie het als een testrun. Hoe staat het met je race pace? Hoe voelen je benen? En vergeet vooral niet te zwaaien naar al die knappe (beginnende) studenten (of studentes).

So tell me, bij welke bovengenoemde hotspot of race ben jij dit weekend te bewonderen?

Varsity jacket: Levi’s Dress: Noisey May  Similar slip-on’s: Kurt Geiger Foto: Joyce Bongers

?

Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent