#1 TGIF

THANK GOD IT’S FALL #TGIF. Moet je als hardloopster blij zijn dat het herfst is? Of ben je net als ik niet gemaakt voor dit seizoen? De winter, lente en zomer kom ik gemakkelijk door, maar de herfst?! Die voelt voor mij als een kater van een prachtige zomer. Ik word wakker. Doe mijn gordijnen open en wil direct weer terug mijn bed invliegen.

Hoe overleef je de herfst? Door mijn grootste fall frustraties bespreekbaar te maken en opzoek te gaan naar een oplossing. Laat ik beginnen met mijn grootste ergernis. NATTE SCHOENEN.

Gezeik
Zeiknatte schoenen, betekent automatisch dat mijn sokken doorweekt zijn. Ik krijg er spontaan blaasontsteking van. Het zorgt ervoor dat mijn interne waterkraan automatisch op onverwachte momenten tijdens mijn run van zich laat horen. Een sprint naar de dichtstbijzijnde wc zorgt er wel voor dat mijn pace hoger ligt dan normaal.

Verminderde demping
De demping van een kletsnatte hardloopschoen is beduidend minder. Eenmaal opgedroogd zijn ze weer springlevend.

Lood
‘Helaas heb je daar tijdens het hardlopen niets aan. Lopen op doorweekte schoenen is extra zwaar. Ontwijk daarom ook zoveel mogelijk plassen, knijp geen sponzen uit boven je voeten en gooi je beker water over je schoenen. Bovendien raken ook je sokken drijfnat met als gevolg blaren. Het loopt al met al veel zwaarder en moeilijker, je voeten voelen als lood en van comfort is geen sprake meer.’ Bron: Runner’s World

Kranten
Hoe zorg je ervoor dat je schoenen zo snel mogelijk weer opdrogen na je run? Prop er direct wat Metro’s en Spits’n in. Die absorberen namelijk het vocht. ‘Haal de natte proppen er zo snel mogelijk weer uit en stop er nieuwe in, net zolang tot het papier redelijk droog blijft. Let erop dat je schoenen dan nog niet droog zijn. Laat ze het liefst buiten drogen, maar zorg er dan wel voor dat ze op een droge plek staan. En zet ze vooral niet op de verwarming en stop ze allemaal nooit in de droger of in de magnetron. Door de te grote temperatuurverschillen kunnen lijm en stiksels dan loslaten.’

Waterafstotende schoenen
Je kunt ook altijd nog hardlopen op je regenlaarzen, maar dat lijkt me niet echt comfortabel. Gelukkig zijn er trail schoenen op de markt met een waterafstotend bovenwerk. Later deze maand komt Nike met de LunarGlide 6 Flash, deze schoen beschikt niet alleen over een waterafstotende upper, maar is ook nog eens reflecterend.

Ben je klaar voor een run in de regen?

?

Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent