#1 Voedzooi

Voedzooi?! Francien wat bedoel je daarmee? Iedereen weet dat een Happy Meal mijn favoriete maaltijd is. Niet dat ik ze iedere dag eet. Hooguit één keer in de twee maanden, maar toch.

Ik eet heus niet alleen maar ongezond, ik eet vooral gezond omdat ik het genoegen heb om dagelijks aan te schuiven bij mijn foodie friends. Daar ben ik ze eeuwig dankbaar voor en mijn ouders trouwens ook. Ik was vroeger namelijk echt een nachtmerrie als het op eten aankwam. Ik bracht uren door op de gang. Mijn ouders trachtten enkel dat ik mijn bord op at. Ze probeerden van alles en toch mocht het niet baten. Pas op latere leeftijd leerde ik dat gezond eten wel lekker kan zijn. Sorry pap en mam, ik moet echt een verschrikkelijk kind zijn geweest. Tegenwoordig eet ik wel degelijk gezond met dank aan mijn vrienden. Dat neemt niet weg dat ik vooral eet wat ik lekker vind of dat nou gezond of ongezond is.

Normaal gesproken maakt Jenny een recept voor jou. Vanaf nu daag ik haar iedere week uit om één van mijn ongezonde maaltijden te vervangen door een Jenny-proof variant. Van rotzooi naar ‘echt’ voedsel zeg maar. Jen, take it away (dan rijd ik straks door de McJen Drive).

“Kun jij een Happy Meal maken, maar dan gezonder?” Dat kan ik zeker wel! Challenge accepted!

Het boodschappenlijst voor 2 “Happy Meals”:

2 grote zoete aardappels
150 gram rundergehakt
1/2 ei (hussel een ei in een kommetje en gebruik hier de helft van)
1/2 rode ui gesnipperd
1 knoflook
Plakjes augurk
Peper, zout & paprikapoeder
kokosolie/olijfolie
2 Meergranen vloerkadetten
zelfgemaakte  ketchup
2 munttakjes
1 sinaasappel
1 of 2 theezakjes fruitsmaak
ijsklontjes (optioneel)

Iced tea
De ijsthee duurt het langst dus begin hier wat eerder mee. Ik gebruik hier thee van het merk Celestial Seasonings  smaak Country Peach Passion. Maak van de theezakjes twee koppen thee en laat dit goed afkoelen. Als dit is afgekoeld voeg je er een schijfje sinaasappel aan toe en een munttakje. Plaats dit nu in de koelkast om goed koud te worden! Als je het gaat serveren kun je hier eventueel nog ijsklontjes aan toevoegen!

Frietjes
Healthy fries? No problem! Al eerder heb ik met jullie een recept voor healthy fries gedeeld. Deze kun je hier vinden. Easy! Op naar de burgers.

Hamburger
Terwijl de frietjes in de oven staan, gaan we aan de slag met de hamburgers. Leg het gehakt in een kom, samen met de helft van de gesnipperde uitjes en het ei. Pers hier een knoflook over uit en voeg er wat peper en zout aan toe. Goed mengen en done. Maak hier nu twee bolletjes van en maak ze nu plat, zoals een hamburger. Maak ze groot en dun (ze krimpen bij het bakken). Bak ze nu met een heel klein beetje olijfolie gaar in de grillpan. In tussen snijden we de broodjes open. Als de hamburgers klaar zijn (ongeveer 5 minuutjes), leggen we de hamburgers op de broodjes. Doe er wat ketchup, de rest van de uitjes en wat plakjes augurk op en klaar zijn de burgers!

Serveer de burgers met de zoete aardappelfrietjes en je iced tea en je hebt een gezondere versie van een Happy Meal! Leuk he?

Jen, ik kom eraan! Dit ziet er echt fanatisch uit. Je bent gewoon voor me naar de McDonalds gegaan om de verpakkingen te scoren. Wat staat er volgende week op het menu? Wacht, ik daag je wederom uit. Kun je een gezonde variant van de oh zo geliefde Milka Orea reep maken? 

P.S. Ik mis alleen nog het speeltje Jen…

?

Jenny

Check out my blog or follow me on Instagram

Recent